Cât de des este bine să îți speli părul. Ce AVERTIZEAZĂ specialiștii

Data publicării:
Foto Unsplash/ Adam Winger
Descriere foto: Foto Unsplash/ Adam Winger

Să faci duș în fiecare zi poate fi o rutină complet normală pentru multe persoane, dar altele preferă să își spele părul la câteva zile distanță. 

La prima vedere, folosirea șamponului zilnic pare normală, nu-i așa? Dar ce se întâmplă mai exact atunci când îți speli părul în fiecare zi?


Deși nu există un răspuns universal pentru o sănătate optimă a părului, majoritatea oamenilor vor avea mai multe beneficii dacă așteaptă câteva zile pentru a-și spăla părul di nou. Spălatul în fiecare zi vă va lăsa scalpul și firele de păr uscate și mai predispuse la deteriorare. De asemenea, scalpul dvs. conține bacterii bune care nu își pot îndeplini funcția atunci când sunt spălate constant. 


"Populația de microbi ajută la menținerea pH-ului pielii și, de fapt, împiedică microbii răi să colonizeze pielea, concurând pentru nutrienți și, de asemenea, producând molecule pe care bacteriile rele nu le plac", a declarat Dominic Burg pentru Byrdie. "Spălarea prea frecventă a scalpului cu produse de curățare dure poate perturba acel microbiom, iar un dezechilibru al microbiomului poate duce la probleme ale scalpului."


Majoritatea oamenilor ar trebui să se spele pe cap de două-trei ori pe săptămână


Așadar, care este perioada ideală de timp care trebuie să treacă între spălări? Depinde de tipul de păr, de stilul de viață și de preferințele tale personale. Cu toate acestea, este o idee bună să începi cu spălatul la câteva zile, cu excepția cazului în care simți că poți aștepta mai mult timp. "Întotdeauna am spus: "Este bine să stai câteva zile fără șamponare"", a declarat Alli Webb, hair stylist profesionist. "Pentru părul care este normal din punct de vedere al grăsimii și al lungimii, uneori le spun clienților mei să stea cât de mult pot fără șamponare".


Persoanele care fac exerciții fizice în fiecare zi, care trăiesc într-un mediu umed sau care au părul subțire care devine ușor gras își pot spăla părul în fiecare zi. Dacă nu te încadrezi într-una dintre aceste categorii, părul tău va avea mai multe beneficii dacă vei aștepta. 
"Indiferent de cum se simte părul, totuși, nu depășiți 14 zile, niciodată", a declarat pentru WebMD, Angela Lamb, profesor asistent de dermatologie la Icahn School of Medicine at Mount Sinai din New York City. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel