Căscatul: ce boli ascunde. Medic, declarația care a amuzat Internetul: Căscatul excesiv nu e de la oboseală ci este de la deochi, precum și durerea de cap

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Sander Sammy
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Sander Sammy

Care sunt cauzele neașteptate ale căscatului și ce boli poate ascunde.

Dacă vă treziți și căscați mult mai mult decât de obicei în fiecare zi, ar putea fi vorba mai mult decât de oboseală sau plictiseală.

Căscatul este un proces în mare parte involuntar de deschidere a gurii, de inspirație profundă și de umplere a plămânilor cu aer. Deși nu există o cauză precisă a căscatului, acesta este adesea privit ca un răspuns natural la oboseală. De fapt, căscatul este de obicei declanșat de somnolență sau oboseală.

Este firesc să caști la sfârșitul zilei, pe măsură ce obosești sau poate atunci când te plictisești. Cu toate acestea, căscatul excesiv poate fi cauzat de alte condiții de sănătate.

Cercetătorii nu sunt siguri de ce se produce căscatul, dar printre factorii declanșatori comuni se numără oboseala și plictiseala. De asemenea, poate să apară și atunci când vorbiți despre căscat sau când vedeți sau auziți pe altcineva căscând.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel