Casa lui Sergiu Nicolaescu se vinde în bitcoini. Suma fabuloasă cerută pentru imobilul în care a trăit regizorul

Data actualizării: | Data publicării:
Sergiu Nicolaescu, captură video Youtube/ av24
Descriere foto: Sergiu Nicolaescu, captură video Youtube/ av24

Casa lui Sergiu Nicolaescu dintr-o zonă de lux a Capitalei a fost scoasă la vânzare. 

Casa în care a locuit Sergiu Nicolaiescu, situată într-o zonă de lux a Capitalei, a fost scoasă la vânzare, notează impact.ro Valoarea imobilului se ridică la o sumă atât de mare, încât agenția imobiliară care se ocupă de vânzarea ei a anunțat faptul că suma poate fi achitată chiar și în bitcoin. Apartamentul are în total 212 de metri pătrați și este compusă dintr-un living spațios, o cameră de relaxare, hol, două dormitoare, două băi, dar și garaj. Potrivit sursei citate anterior, fiecare metru pătrat este vândut cu 4.000, astfel încât valoare întregului imobil se apropie de 930.000 de euro. Aceasta este suma pe care trebuie să o scoată din buzunar cel care va vrea să locuiască acolo. 

Acest apartament a fost deținut de sora lui Sergiu Nicolaescu, până în 2017, când aceasta s-a stins din viață. Apoi, el i-a revenit ultimei soții a regizorului, cu care acesta s-a cunoscut pe platoul de filmare și cu care și-ar fi dorit foarte mult să aibă și copii.

„Regret enorm că nu am copii, că nu am nepoți. Sau, cel puțin, nu îi știu. A fost la un moment dat o fată foarte frumoasă, Roxana o chema, proaspăt căsătorită. Mi-a făcut curte. Am trăit împreună o perioadă, evident, doar ca amanți, și apoi a dispărut. (…) Am aflat ulterior că a plecat din țară și că a născut. Planul ei a fost să facă un copil cu mine și să îl crească cu soțul ei”, declara Sergiu Nicolaescu.

Dana, marea dragoste a lui Sergiu Nicolaiescu

Sergiu Nicolaescu a stat până în ultima clipă de viață lângă Dana, marea sa iubire. Chiar dacă între cei doi era o diferență de 47 de ani, dragostea a avut de spus ultimul cuvânt, motiv pentru care aceștia au ajuns și în fața altarului. Dana Nicolaescu s-a căsătorit cu regizorul în anul 2005, din acea clipă fiindu-i alături la orice pas. 

După moartea actorului, Dana a primit și o poreclă, pe care a păstrat-o până în ziua de astăzi. Acesteia i se spunea „văduva albă”, din cauza faptului că la moartea lui Sergiu Nicolaescu s-a prezentat îmbrăcată în alb, potrivit spynews

Cine a fost Sergiu Nicolaescu

Regizorul, actorul şi producătorul Sergiu Nicolaescu s-a născut la 13 aprilie 1930, la Târgu-Jiu. La vârsta de cinci ani a plecat din oraşul natal împreună cu familia, care şi-a stabilit reşedinţa la Timişoara, oraşul în care marele regizor a copilărit. A făcut ultimele patru clase de liceu în doi ani, iar în 1948, la terminarea liceului, a intrat la trei facultăţi: Belle Arte, Politehnică şi Şcoala de Ofiţeri de Marină. A absolvit Politehnica în 1952, devenind inginer, meserie pe care a practicat-o la Studioul ''Al. Sahia'' până în 1965, intrând astfel în lumea filmului, potrivit site-ului www.cinemagia.ro.

Începuturile carierei sale regizorale sunt marcate de o serie de scurtmetraje - "Scoicile nu au vorbit niciodată", "Memoria trandafirului", o metaforă de 7 minute (1962), foarte curând ajungând să abordeze, ca profesionist, lungmetrajul. Pentru filmul "Memoria trandafirului" a luat Premiul de Excelenţă al Uniunii Tehnicienilor din cinematografia mondială.

''Eram inginer, am intrat foarte de tânăr în cinematografie, la 24 de ani, ca inginer, (...) mi-a plăcut această nouă lume. Eu am pornit, de fapt, pe un alt gen, filme de artă, scurtmetraje fără dialoguri la studiourile 'Sahia', unul dintre ele a ajuns chiar şi la Cannes, şi după aceea, timp de zece ani, am văzut la Paris filmul, în perioada Crăciunului'', mărturisea marele regizor într-un interviu acordat AGERPRES, în 2010.

Debutul în lungmetraj cu ''Dacii'' (în coproducţie cu Franco-London-Film, 1966), în care a şi jucat, s-a dovedit a fi un mare succes românesc, ajungând să fie difuzat şi în străinătate.

În anii '70, a demonstrat o reală voinţă de a-şi însuşi tehnici narative şi de montaj preluate din cinematograful american comercial, pe care le-a aplicat filmelor sale de acţiune şi suspans, precizează "Dicţionarul de cinema" apărut la Editura Univers enciclopedic, 1997.

Filmografia sa impresionantă cuprinde filme la care, în afară de regizor sau co-regizor, este în egală măsură actor sau scenarist cu certe calităţi. După numărul de filme realizate (peste 50 de lungmetraje), Sergiu Nicolaescu este, de departe, regizorul cel mai prolific din cinematografia românescă, situându-se în acelaşi timp la nivelul celor mai activi cineaşti în plan internaţional.

De-a lungul carierei, a abordat o largă arie tematică şi de gen (inclusiv filmul de actualitate, serialul de televiziune, comedia, drama psihologică, filmul biografic), însă certa sa vocaţie se dovedeşte a fi superproducţia de inspiraţie istorică şi filmul de acţiune. Începând cu anul 1990, a fost directorul Studioului de creaţie ''Star 22'', notează Agerpres.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel