Cărui organ îi corespunde fiecare semn din zodiacul chinezesc? Ce spune asta despre zodia ta? Legătura dintre astrologie și medicina chineză

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Kamila Maciejewska
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Kamila Maciejewska

Fiecare semn zodiacal din astrologia chineză are un organ care este reprezentativ pentru anumite lecții pe care le poate învăța nativul respectiv, dar și pentru anumite provocări. Ficat, plămâni, colecist? Ce spune semnul zodiacal despre tine și care este organul care te reprezintă, dar și semnificația acestuia din punct de vedere metaforic? Detalii de la Octavian Sbârnă, acupunctor, consultant în Feng Shui și astrologie chineză, invitat la interviurile Astrosens.ro. 

ŞOBOLAN (1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

Colecistul

Șobolanul are legătură cu colecistul, cunoscut în popor și ca „fiere”, ajută enorm la absorbția vitaminelor și a lipidelor. Din punct de vedere metaforic, această absorbție are o legătură extrem de intensă cu luarea deciziilor. Evorba despre câte lucruri am nevoie să păstrez, câte lucruri îmi fac sau nu bine. 

BIVOL (1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

Ficatul

Organul corespunzător Bivolului este ficatul. Ficatul este în strânsă legătură cu colecistul (reprezentat de semnul Şobolanului). Dacă colecistul are legătură cu deciziile, ficatul are legătură cu ideea de planuri. În ce direcţie mă duc? Care este strategia? Care e viziunea mea?

TIGRU (1950, 1962, 1974, 1986,1998, 2010)

Plămânii

Partea de Tigru are legătură cu plămânii. Vorbesc despre organele văzute din perspectiva medicinei chineze. Plămânii au un spectru care se duce foarte mult în zona de conexiune cu Universul, cu Divinitatea, la modul de spiritualitate. Plămânii au legătură și cu ideea de nedreptate. Şi de foarte multe ori, punctele slabe ale acestora fac o masă critică foarte puternică. 

IEPURE (1951, 1963, 1975,1987,1999, 2011)

Colonul

Iepurele este asociat cu colonul. Colonul are mai multe funcţii. În primul rând are rolul de a extrage mineralele. Deci, nu se mai face digestie când mâncarea ajunge în colon, dar se extrag mineralele, acele bucăţele mic, la nivel atomic, dar care sunt foarte importante şi fără de care nu am trăi cu adevărat. Este exact ideea de metal preţios. La nivel spiritual, colonul este cel responsabil cu a trage concluzii. Deci, am încheiat un ciclu, am trecut printr-o etapă de viaţă şi s-a încheiat. Ce lecţii extragem de acolo? Cu ce plecăm de acolo?

DRAGON: (1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012) 

Stomacul

Dragonul este asociat cu ideea de stomac, cu organul stomac. Iar stomacul are legătură o dată cu stomacul fizic, dar mai important, la nivel simbolic, cu ideea de ce înghiţim sau nu înghiţim. Este ca un fel de poartă. Dacă la nivel fizic mâncăm ceva, facem o indigestie sau ne-am intoxicat cu ceva, unul din rolurile stomacului este să vomite. Stomacul nu e doar un sac care primeşte. Stomacul are un rol de a accepta sau de a da afară. La nivel emoţional, noi trebuie să acceptăm sau să dăm afară tot felul de lucruri, situaţii, circumstanţe. În negocieri, dacă avem o linie roşie.  

Citește continuarea pe ASTROSENSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel