Cartofi umpluți, la cuptor. Cum să prepari o cină absolut delicioasă și rapidă

Bernadette Wurzinger, pixabay
Descriere foto: Bernadette Wurzinger, pixabay

Sațiosi si foarte gustoși, cartofii umpluti la cuptor sunt de nerefuzat.

Iată o reţetă de cartofi umpluţi cu telemea şi şuncă. Este o rețetă extrem de simplu de realizat şi extrem de gustoasă.

Ingrediente:

- 8 cartofi potrivit de mari

-200 g unt

-100 g telemea de oaie

- 150 g caşcaval

-150 g şunculiţă afumată

-1/2 linguriță verdeaţă uscată (cimbru)

-sare

- piper

-câteva fire de verdeaţă proaspătă

Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu, după care se pun în tavă și se dă la copt cuptorul încins, aproximativ o oră. Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Se pune pe o folie din aluminiu şi se mulează în formă de baton. Se lasă apoi o oră, la rece, să se întărească. Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet. Se ornează cu verdeaţă tocată mărunt, opțional.

Poftă bună!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 26 oct, 14:49 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play