Cârpele de bucătărie s-au învechit și miros urât? Nu le arunca! Iată cum le poți face să fie parfumate cu doar trei ingrediente din casă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Cut Collective
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Cut Collective

Un instrument de care nu ne putem lipsi niciodată în bucătărie sunt cârpele. Această bucată de pânză multifuncțională ne salvează de mai multe situații. Totuși, dacă nu suntem atenți pot avea un miros foarte urât și mai rău, bacterii dăunătoare pentru sănătatea noastră. De aceea, astăzi, vă vom arăta un amestec de casă pentru a elimina mirosul neplăcut din cârpele din bucătărie.

Consiliul Global de Igienă a explicat că 9 din 10 prosoape de bucătărie folosite la nivel mondial conțin cel mai rău nivel de bacterii. E.coli este prezent pe o treime din cârpele de bucătărie și poate adăposti de până la șase ori mai multe bacterii decât un mâner de toaletă.

În plus, conform Organizației pentru Sănătate și Siguranță Publică din Statele Unite, chiuveta de bucătărie poate fi de până la „de 100.000 de ori mai contaminată decât chiuveta de la baie din cauza contactului său frecvent cu alimentele. Acest lucru se datorează faptului că este una dintre cele mai umede zone și că de obicei adăpostesc resturi de mâncare. Toate împreună favorizează bazele dezvoltării rapide a microorganismelor”.

Amestec de casă pentru a elimina mirosul urât din cârpele din bucătărie

 

O să ai nevoie:

- 3 linguri de bicarbonat de sodiu

- 1 cană oțet alb

- detergent pentru haine

- apă fierbinte.

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA

5 sfaturi simple pentru a scoate petele de rugină de pe haine și pantofi1. Lămâie și sare

Ai o pată de rugină pe haine?  Nu intra în panică, o lămâie și puțină sare te pot scăpa ușor de pată. Stoarce sucul unei jumătăți de lămâie peste pată, aruncă puțină sare deasupra și lasă să stea o vreme. Apoi, este timpul să clătești hainele. Poți face acest lucru în chiuvetă sau într-o găleată și apoi să le pui în mașina de spălat. După ce mașina de spălat este gata, există o mare șansă să nu mai poți vedea unde a fost! Atenție: acest sfat funcționează cel mai bine pe materiale de culoare deschisă sau albe. Pentru hainele colorate sau pantofii din piele ar trebui să încercați unul dintre următoarele sfaturi.

2. Oțet

Dacă nu ai lămâi acasă, dar ai oțet, acesta poate face minuni și pentru petele de rugină de pe hainele și pantofii de culoare deschisă. Amestecați puțină sare și câteva linguri de oțet și puneți amestecul pe pată. Frecați-o bine cu o periuță de dinți veche și lăsați-o să acționeze timp de o jumătate de oră. Puneți apoi hainele sau pantofii în mașina de spălat. Acest truc funcționează cel mai bine și în cazul hainelor și pantofilor de culoare deschisă.

3. Lapte acru

Aveți o pată de rugină pe hainele sau pantofii colorați? Laptele acru este pe cale să devină cel mai bun prieten al tău. Bacteriile din laptele acru pot desface petele de rugină. Umple o găleată sau o cadă cu lapte acru și lasă-ți hainele sau pantofii să se înmoaie în el. Ține-le înăuntru peste noapte, clătește-le și apoi dă-le la spălat. Odată ce vă scoateți hainele sau pantofii din mașina de spălat, este mai mult ca sigur că pata va dispărea complet.

4. Lămâie și apă clocotită

Pete de rugină pe pantofii de piele? Atunci probabil că este mai bine să eviți sfaturile menționate mai sus. Ceea ce poți face, însă, este să freci sucul de lămâie pe pată și apoi să ții pantofii deasupra unui ceainic cu apă clocotită. Combinația dintre aburul de la apa clocotită și sucul de lămâie va dizolva încet pata, potrivit tips-and-tricks.co



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel