Carnea de pui: sănătoasă, dar nu ar trebui să o consumi zilnic

Data actualizării: | Data publicării:
Carne, sursa pixabay
Descriere foto: Carne, sursa pixabay

Nu mulți oameni știu despre consecințele consumului prea mare de carne de pui. Iată ce se poate întâmpla dacă mănânci prea mult pui.

Puiul este considerat pe scară largă a fi unul dintre cele mai versatile tipuri de carne. Chiar dacă puiul este de obicei cunoscut ca o alegere sănătoasă, asta nu înseamnă că este o alegere bună pentru a servi această pasăre în fiecare zi. Iată de ce!

Consumul excesiv de pui este rău pentru greutate, pentru inimă și produce  un risc crescut de intoxicații alimentare.

Prea multe proteine

În mod ideal, în jur de 10 până la 35 la sută din aportul caloric zilnic ar trebui să conțină proteine. Consumul de prea multe proteine ​​determină corpul să stocheze acest lucru ca grăsime. Aceasta înseamnă că creșterea în greutate crește și duce la niveluri ridicate de lipide din sânge. Dacă mâncați o bucată mare de pui în fiecare zi, veți contribui la o porțiune masivă din aportul de proteine, așa că asigurați-vă că urmăriți cu atenție.

Risc mai mare de boli de inimă

Consumul de prea mult pui poate duce la niveluri mai ridicate de colesterol. Nu va fi o surpriză faptul că acest lucru este legat de bolile cardiovasculare. În acest fel, consumul de pui și alte produse bogate în proteine ​​a crescut indirect riscul de probleme cardiovasculare - probleme de sănătate care ar putea provoca moartea.

 

Citește mai multe pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel