Carnea de pui, riscuri pentru sănătate. De ce nu trebuie să o speli înainte de a o găti

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Carnea de pui nu se spală înainte de a fi gătită. Crește, de fapt, riscul de îmbolnăvire.

Carnea de pui nu trebuie spălată înainte de a fi gătită, din cauza riscului de contaminare. Spălarea puiului poate răspândi bacteriile pe mâini, precum și pe chiuvetele din bucătărie și pe blatul de lucru. Mai mult, experții din domeniul sanitar nu recomandă utilizarea anumitor soluții antibacteriene pentru săălarea cărnii de pui.

USDA, organizaţia americană ce reglementează consumul de alimente, nu recomandă spălarea cărnii. Carnea crudă conţine bacterii şi microbi care, odată cu spălarea, ajung pe mâinile tale şi în chiuvetă. Dacă ţi se pare că necesită spălare, atunci clăteşte carnea într-un lighean şi şterge-o bine după.

În loc să o speli, alege să foloseşti un tocător şi un cuţit curat şi să elimini pielea.

Carnea de pui, gătită fără spălare. Căldura ucide bacteriile

Experții spun că gătitul puiului bine va ucide bacteriile și de aceea nu trebuie să spălați puiul crud înainte de a-l găti, potrivit Healthline.

Asta spun experții după ce un nou studiu de consum a fost lansat de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord și Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA).Cercetătorii spun că spălarea puilor crește de fapt riscul de contaminare și boli alimentare.

"Unii consumatori cred că elimină bacteriile și își fac carnea sau păsările de curte să fie sigure de folosit. Cu toate acestea, unele dintre bacterii sunt atât de strâns atașate încât nu le-ați putut elimina, indiferent de câte ori ați spălat carnea de pui ", a declarat echipa USDA "Ask Karen" pentru Healthline.

Carnea de pui, bacteriile care se elimină la spălat

Alte tulpini de bacterii se vor clăti, dar acest lucru nu este neapărat un lucru bun. Puiul crud conține aproape întotdeauna Campylobacter, o tulpină de bacterii care provoacă diaree, febră și crampe. Carnea poate conține, de asemenea, Salmonella, Clostridium și alte bacterii.

"Stropirea apei, ținând puiul în mâini și chiar sucurile care trec prin chiuvetă, toate creează acest risc sporit de contaminare și boală", subliniază Kristin Kirkpatrick, MS, RDN, autor al cărții "Skinny Liver" și manager al serviciilor de nutriție wellness la Cleveland Clinic Wellness Institute.

Potrivit CDC, una din 6 persoane din Statele Unite se îmbolnăvește, în fiecare an, din cauza alimentelor preparate necorespunzător. Reducerea riscului înseamnă gătit fără spălare.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel