Carmen Tocala, un nou record pe scena internațională. A fost realeasă ca Vicepreședinte al FIBA Europe

Sursă foto: Instagram/ Carmen Tocala
Descriere foto: Sursă foto: Instagram/ Carmen Tocala

Baschetul românesc, dar și european, se bucură de o nouă reușită la nivel internațional. Este un apogeu al sportului românesc pe scena internațională.

 

Cu multă apreciere din partea fanilor din lumea sportului, baschetul românesc continuă să atingă un nou apogeu în termeni de performanță și renume prin reprezentarea acestuia în cele mai înalte structuri internaționale. Astfel, Președintele FRB (Federația Română de Baschet), Carmen Tocala, este realeasă, pentru a doua oară consecutiv, ca Vicepreședinte FIBA Europe (Federația Internațională de Baschet) cu unanimitate de voturi, mai ales că, în mandatul anterior, aceasta a devenit prima femeie din istorie care a ocupat această funcție în baschetul european.

Este un record

Aceasta a fost realeasă la finalul lunii mai, printre cei 23 de membri ai noului Board FIBA Europe, atunci când spaniolul Jorge Garbajosa a fost ales ca nou președinte al forului continental pentru mandatul 2023-2027. Președintele FRB, Carmen Tocala, a reușit performanța de a își menține poziția câștigată în 2019, tot cu unanimitate de voturi.

Nu este singura cu performanțe la nivel european

De asemenea, alături de Carmen Tocala au mai fost aleși alți doi vicepreședinți FIBA Europe. Aceștia sunt slovenul Matej Erjavec și islandezul Hannes Jonsson. Carmen Tocala se bucură de apreciere la nivel mondial și în poziția de membru al Comitetului Executiv FIBA. De menționat este că aprecierea nu se oprește aici, aceasta este recunoscută și la nivel continental pentru adunarea celor patru mandate în Board. Astfel, Carmen Tocala a redevenit azi, după patru ani de pauză, și Președinte al Comisiei Feminine. Printre meritele acesteia se numără și apartenența ca membru în Comitetul de Management pentru următorul mandat de patru ani, potrivit Frbaschet.ro

 

În cadrul ședinței de azi, au fost nominalizați și alți doi români în cadrul comisiilor FIBA Europe. Aceștia sunt cunoscuți drept Bogdan Tohaneanu, care se află pe poziția de Președinte al Comisiei de Apel în cadrul FRB și care a fost ales ca membru în Comisia Juridică; Svetlana Simion a fost aleasă, de asemenea, membru în Comisia Tehnică.


 În cele din urmă, începând cu acest an, baschetul românesc va beneficia de patru instructori naționali, dar și de patru comisari FIBA, alături de arbitrii FIBA care activează deja în competițiile internaționale.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 24 iun 2023, 12:56 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience