Carmen Tănase a salvat un ied de la sacrificare: O barbarie din asta nu am putut accepta. Să se vândă în aur

Data publicării:
Sursa foto: Carmen Tănase, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Tănase, Facebook

Carmen Tănase a povestit despre tradițiile și obiceiurile pe care le avea de Paște, în copilărie.

Carmen Tănase a povestit, în pragul Sărbătorilor Pascale, o întâmplare ce a avut loc în urmă cu câțiva ani, când a salvat un miel de la sacrificare. Actrița se declară a fi împotriva obiceiului tradițional românesc și spune că nimeni din familia ei nu consumă acest tip de carne.

"Când era Tudor foarte mic, am salvat un ied care urma a se tăia la piață în Craiova, în fața oamenilor. O barbarie din asta nu am putut accepta. Am avut grijă de el, era ceva atât de gingaș, se făcuse ca un copil, știa cuvinte, era foarte deștept.

Când a mai crescut, Adrian Ștefănescu, care era lider de sindicat și cascador la circ, mi l-a luat. Fiind atât de inteligent, iar el ca artist de circ având un număr cu un câine și un ponei, a vrut și iedul nostru.

Animalul a ajuns și-n străinătate, îl iubea toată lumea. Era însă foarte lacom și răsfățat și s-a repezit la mâncarea câinelui cu care stătea în padoc. A luat un os care i-a perforat intestinul. Eu am aflat târziu ca murit, că nu a mai putut fi salvat. A fost îngropat în spatele circului.", a dezvălui Carmen Tănase, potrivit playtech.

Cum petrece actrița de Paște

"Paștele înseamnă Renașterea noastră, a naturii, a tuturor. Voi petrece foarte simplu, acasă, cu familia, eventual cu niște prieteni, cu ouă, pască, și eventual brânză cu roșii și cu ceapă. Fără miel, nimeni din familia mea nu mănâncă. Din partea mea, să se vândă în aur, poate nu mai cumpără nimeni și nu se mai sacrifică mieii.", a adăugat aceasta.

Ce obiceiuri și tradiții avea Carmen Tănase în copilărie, de Paște

Actrița spune că, pe vremuri, erau foarte multe tradiții care se respectau de Paște. Nu doar adulții obișnuiau să le practice, ci și copiii. Aceasta face paralelă cu ziua de astăzi, când este dezamăgită pentru faptul că sărbătoarea nu mai are aceeași însemnătate ca atunci.

"Treceam pe sub masă, primeam hăinuțe noi, pantofiori. Mergeam cu zambile la biserică, ne împărtășeam, toți copiii de pe stradă făceam asta. Sunt alte vremuri, acum copiii fac ce vor. Mergeam doar la Înviere, foarte puțin am păstrat din obiceiurile de altă dată.", a mai spus vedeta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel