Carmen Brumă, gustare delicioasă și sănătoasă pentru perioada postului. Edamamele, ce sunt și cum se mânâncă

Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, instagram

Carmen Brumă a dezvăluit o gustare delicioasă și sănătoasă pentru perioada postului: edamamele. Deși sunt mai puțin cunoscute la noi în țară, păstăile de soia merită încercate, simple sau în diverse rețete, datorită multiplelor proprietăți nutritive.

 

Cunoscuta antrenoare de fitness Carmen Brumă a dezvăluit o rețetă simplă cu edamame, perfectă pentru cei care țin post. Edamamele sau păstăile de soia se găsesc în comerț, la raionul de legume congelate și reprezintă o gustare nu doar hrănitoare, ci și bogată în proteine.

O porție de 100 de grame de păstăi de soia au aproximativ 6 grame de proteine

„O gustare foarte sănătoasă și potrivită pentru post o reprezintă edamamele sau păstăile de soia pe care le găsiți în pungi la raionul de legume congelate în multe supermarketuri.

Reprezintă o gustare foarte sățioasă, cu un aport bun de proteine. 100 de grame de păstăi de soia au aproximativ 6 grame de proteine”, a precizat Carmen Brumă.

Mod de preparare

Pregătirea edamamelor este simplă și rapidă. Nu este necesar să le decongelați înainte. Carmen Brumă recomandă să le puneți în apă cu sare clocotită și să le lăsați să fiarbă câteva minute.

Se scurge apa, se adaugă puțin ulei de măsline, sare și puțin praf de usturoi, și în aproximativ 5 minute, edamamele devin o gustare delicioasă.

„Se prepară foarte ușor și sunt extrem de gustoase. Luați păstăile, pe care nu e nevoie să le decongelați. Le puneți în apă cu sare clocotită. Le lăsați să fiarbă câteva minute.

Edamamele reprezintă una dintre gustările recomandate în programul meu de post 'Suplă și sănătoasă' pentru că reprezintă o sursă bună de proteine și au un grad mare de sațietate.

După două trei minute edamamele sunt gata. Voi scurge apa și le pun într un bol. Pun puțin ulei de măsline și adaug sare și niște praf de usturoi și amestec. În aproximativ 5 minute, păstăile de soia sau edamamele sunt gata. Sunt foarte gustoase. Nu se consumă păstaia, ci se mănâncă doar boabele de interior”, a spus Carmen Brumă.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Greșelile care te îngrașă în post

Recent, Carmen Brumă a atras atenția asupra a două posibile greșeli în perioada postului, care pot duce la îngrășare.

Prima greșeală este legată de aportul insuficient de proteine sau de combinația incorectă a surselor de proteine vegetală. Carmen Brumă a subliniat importanța asigurării unei cantități adecvate de proteine, cu toți aminoacizii esențiali, pentru a obține senzația de sațietate în timpul postului. 

A doua greșeală este legată de deficitul de fibre în alimentație. Consumul insuficient de fibre poate duce la obiceiul de a mânca constant câte ceva, menținând secreția de insulină și contribuind astfel la problemele de sănătate, inclusiv creșterea în greutate.

„Iată două posibile greșeli în post, care pot duce la îngrășare.

1. Nu mănânci suficiente proteine sau nu combini corect sursele de proteine vegetală, astfel încât să aibă toți aminoacizii esențiali, iar lucrul ăsta te face să obții greu senzația de sațietate.

2. Nu mănânci suficiente fibre, ceea ce te face să ronțăi ceva, să ciugulești ceva tot timpul, iar lucrul ăsta menține secreția de insulină, iar acest lucru favorizează problemele de sănătate, iar printre acestea și kilogramele în plus”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel