Carmen Brumă, pe mâna medicilor din cauza varicelelor. Cum arată picioarele vedetei după intervenție

Data publicării:

Carmen Brumă a fost supusă unei intervenții din cauza varicelor. Vedeta s-a mai operat și în anul 2018.

Carmen Brumă a apelat la o procedură mini-invazivă, scleroterapia, pentru a rezolva problemele cu varicelele cu care se confruntă de ani buni și de care nu a reușit să scape. Vedeta le-a mărturisit fanilor că, după intervenție a fost nevoită să țină un pansament la picior, timp de 48 de ore, iar acum este nevoită să poarte ciorapi de compresie timp de patru săptămâni.

”Mi-am scos pansamentul după 48 de ore. Se observă îmbunătățiri. Nu mă doare și nu m-a durut sau usturat nimic. Singurul discomfort e ciorapul de compresie care trebuie purtat patru săptămâni (zi și noapte dacă poți). Ieri am făcut 10.000 de pași, astăzi la fel, nu am putut să alerg pentru că mă țineau bandajele”, a povestit Carmen Brumă, pe pagina sa de Instagram.

Carmen Brumă, sfaturi pentru cei care se confruntă cu aceeași problemă

Carmen Brumă le-a vorbit fanilor săi despre experiența trăită. Vedeta le-a ofert și câteva sfaturi importante celor care se confruntă cu această situație. Carmen Brumă a spus că e important să mănânci fibre, să iei vitaminele a și e și să te hidratezi corespunzător. De asemenea, aceasta evită excesul de zahăr și expunerea excesivă la soare. 

”Trebuie să ai grijă să mănânci lucruri care să stimuleze circulația și să nu faci lucruri care să afecteze, cum ar fi fumatul. Trebuie să mănânci fibre, trebuie să te hidratezi, pentru a evita constipația, pentru că varicele și constipația nu fac casă bună deloc. Ai nevoie de fibre și solubile și insolubile și de apă, că degeaba mănânci fibre, dacă nu te hidratezi corespunzător. Poți să faci chiar mai rău. Bioflavonoide, pigmenții din fructe și legume, ele au capacitatea de a proteja pereții vaselor de sânge și chiar îi întăresc. Vitaminca C, e o vitamină care stimulează circulația și ajută producția de colagen. Avem nevoie și de vitamin E. Nu faci lucruri care să diminueze producția de colagen, excesul de zahăr, expunerea la soare excesivă și fumatul. Cel mai bun lucru pe care îl poți face e să te miști. Venelor le place mișcarea, dacă te miști, se comportă frumos. Asta m-a ajutat să le țin sub control. Evitați mersul la sală, însă, și ridicatul greutăților mari”, a concluzionat Carmen Brumă.

Ce este scleroterapia?

Scleroterapia este o procedură minim invazivă care tratează venele varicoase și venele cu aspect de pânză de păianjen. Această implică injectarea de substanțe chimice, cunoscute sub numele de agenți sclerozanți, în venele degradate. Pe lângă diminuarea aspectului varicelor, scleroterapia poate, de asemenea, reduce durerea sau efectele secundare cauzate de venele deteriorate.

Scleroterapia este procedura cu rezultate bune sau chiar excelente în peste 90% din cazurile de tratare a varicozităților, potrivit DC MEDICAL

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel