Cargo și Bikers for Humanity, omagiu pentru Adi Bărar: ”Adi nu va putea fi înlocuit niciodată, dar trebuie să continuăm”

Data publicării:

Cargo și Bikers for Humanity vor deschide cea de-a doua ediție X Factor, astăzi, de la ora 20.30, la Antena 1 cu un moment emoționant, un omagiu adus artistului Adi Bărar. 

”Adi nu va putea fi înlocuit niciodată, dar trebuie să continuăm. Sper să învățăm ceva din experiența asta, pe unii ne-a lovit mai tare decât pe alții, dar sper să reînvățăm să iubim și să trăim”, a declarat solistul Cargo Adrian Igrișan.

 

 

Fondatorul trupei, Adi Bărar, a murit în primăvara acestui an după ce a fost infectat cu COVID-19. În data de 26 februarie 2021, pagina oficială de Facebook a formației Cargo anunța că Bărar este internat în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Timișoara, ca urmare a infecției cu virusul SarS-CoV-2. Postarea comunica că „Starea lui de sănătate, [sic] este mai fragilă decât ne-am fi putut închipui, obișnuiți fiind cu un Adi cu o constituție fizică puternică”. Artistul a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu" Timișoara, în data de 8 martie 2021, la vârsta de 61 de ani.

 În memoria sa, trupa Cargo și Bikers for Humanity au susținut un moment emoționant pe scena X Factor. 


Adi Bărar s-a născut în data de 15 ianuarie 1960, la Timișoara. De la vârsta de 9 ani începe să cânte la chitară. Timp de 4 ani urmează un curs de chitară clasică unde primește primele noțiuni aprofundate despre muzică. Deși se afirmă și dobândește notorietate din postura de chitarist, prima experiență muzicală o are cu o trupă de cartier unde activează ca toboșar. Influențele muzicii blues si rock îl determină ca la vârsta de 14 să înființeze prima formație, de data asta cântând la chitară. În încercarea de a se face înțeles și de a fi cât mai aproape de public, abordează un stil propriu și astfel în anul 1985 pune bazele formației Cargo, care ulterior va face istorie în rock-ul românesc. În viziunea, sa numele trupei trebuia să exprime greutate, încărcătură, să fie format din puține litere și să aibă sens și în alte limbi de circulație internațională. Pe lângă creațiile Cargo, Adi Bărar  a avut o activitate vastă compozițională, compunând atât pentru diferiți artiști, cât și muzică de film, generice și scurt metraje.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel