Care vor fi cele mai bine plătite joburi în următorii cinci ani. Sfatul unui antreprenor: Niciun sistem educațional de masă nu o să te învețe / video

Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rawpixel.com
Descriere foto: Sursa foto: https://www.freepik.com/, @rawpixel.com

Antreprenorul Cristian Oneţiu a spus care vor fi cele mai bine plătite joburi în următorii cinci ani.  

Potrivit antreprenorului Cristian Oneţiu, în contextul actual al pieței muncii și al tendințelor economice, următoarele cinci domenii ar putea oferi unele dintre cele mai bune oportunități salariale în următorii cinci ani.

Locul 5: Expert în securitate cibernetică

Protejezi informațiile online împotriva furtului sau a daunelor, esențial într-o lume tot mai digitalizată. Salariul mediu în Europa poate începe de la aproximativ 50.000 de dolari pe an, crescând semnificativ cu experiența.

Locul 4: Analist big data

Analizezi cantități mari de date pentru a descoperi modele și tendințe care ajută companiile să ia decizii mai bune. Salariile în Europa variază, dar un analist poate câștiga între 40.000 și 70.000 de dolari pe an în funcție de experiență și domeniu.

Locul 3: Dezvoltator de tehnologii sustenabile

Lucrezi la inovații care protejează mediul, contribuind la un viitor mult mai verde. În Europa, salariul poate varia de la 35.000 la 60.000 de dolari.

Locul 2: Specialist în biotehnologie

Ești la frontiera dintre medicină și tehnologie dezvoltând noi tratamente și noi soluții pentru sănătate. Specialiștii în biotehnologie pot câștiga între 45.000 și 80.000 de dolari pe an. În Europa și în România au început să crească.

Locul 1: Specialist în inteligență artificială

Toată lumea crede că inteligența artificială ne ia joburile, dar, ce să vezi, dimpotrivă! Un specialist în inteligență artificială lucrează activ în a modela viitorul, în a crea sisteme care pot învăța și acționa autonom. Salariile încep de la 60.000 până la 100.000 de dolari, deja, în Europa, în funcție de domeniul de experiență.

Așa că, atunci când te apuci de o meserie, încearcă să te gândești ce e în viitor pentru că niciun sistem educațional de masă nu o să te învețe decât ce știe să te învețe un profesor de acum 20 de ani.”, a spus Cristian Oneţiu pe contul de TikTok. 

 

@cristian_onetiu

5 cele mai bine plătite joburi în următorii 5 ani????

♬ original sound - Cristian Onetiu



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Elena Aurel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel