Care sunt simptomele infarctului. Medicul Mihail Pautov demontează toate miturile: „Durerea poate să apară și pe brațul drept, nu doar pe cel stâng.”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Doctorul Mihail/YouTube
Descriere foto: Sursă foto: Doctorul Mihail/YouTube

Medicul Mihail Pautov ne învață cum să recunoaștem simptomele unui infarct. Iată care sunt primele semne!

Infarctul miocardic, cunoscut și sub numele de atac de cord, reprezintă o urgență medicală majoră care apare atunci când fluxul sanguin către o parte a inimii este blocat.

Cum recunoaștem simptomele unui posibil infarct

Lipsa de oxigen determină deteriorarea sau moartea celulelor musculare cardiace, ceea ce poate avea consecințe grave. Astfel, medicul Mihail Pautov abordează, în cadrul emisiunii sale, acest subiect controversat.

„Simptomele sunt durerea, durerea toracică care este localizată în spatele osului central al pieptului și această durere este o durere sfâșietoare, în general, cu caracter de apăsare sau de gheară. Se simte ca o gheară care se simte pe torace.”, a explicat unul dintre invitații doctorul Mihail Pautov, din cadrul emisiunii sale Medicool.

Chiar dacă adesea auzim că durerea cauzată de inimă se revarsă în mâna dreaptă, medicul Mihail Pautov și invitatul său țin să contrazică aceste mituri și explic exact cum se manifestă aceste stări.

„Durerea aceasta poate să migreze, să iradieze în termeni medicali, în umăr, în braț, până-n degete, poate să meargă în spate, poate să prindă gâtul, cu senzație de strâns de gât, cu nod în gât și, dacă durerea aceasta este de peste 15-20 de minute, reprezintă, practic, un semnal de alarmă majoră pentru persoana respectivă.

Durerile care se simt efectiv pe brațe, cel puțin de cum sunt descrise de pacienții noștri, sunt de amorțeală puternică și furnicătură, care apar până în degete. Lucrurile sunt atipice, atunci, în loc de durere pe partea stângă, adică te doare în piept și pleacă pe mâna stângă, poate să apară pe partea dreaptă a brațului. Poate să apară durere în epigastru, adică să confunzi senzația cu o gastrită.”, a continuat invitatul doctorului Mihail Pautov.

Te-ar putea interesa și: Pericolul ascuns din banane! Doctorul Mihai Pautov vorbește despre riscurile la care ne expunem consumând acest fruct: „Poate să ducă la moarte”

Untul, un izvor de vitamine esențiale

Pe lângă gustul său bogat și textura sa fină, untul ascunde o serie de beneficii surprinzătoare pentru sănătate, adesea ignorate. Medicul Mihail Pautov ne dezvăluie secretele ascunse ale acestui aliment familiar, demonstrând că este mai mult decât un simplu ingredient culinar. Untul conține o cantitate semnificativă de vitamine solubile în grăsime, precum A, D, E și K. Fiecare dintre aceste vitamine joacă un rol crucial în menținerea sănătății

„Untul are anumite avantaje pentru sănătate. Conține vitamine solubile în grăsime, cum ar fi vitaminele A, D, E și K. Aceste vitamine sunt esențiale pentru o serie de funcții corporale, inclusiv sănătatea ochilor, a sistemului imunitar, sănătatea oaselor și coagularea sângelui. Untul ajută la absorbția anumitor nutrienți”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Doctorul Mihail Pautov ne învață ce semnificație au steagurile salvamarilor de pe litoral. Acestea ne pot salva viațaGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Oriana Popescu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel