Cum își educă Livia Graur fiica. Tehnicile „împrumutate” din parentingul modern: „Sunt atâtea metode și modalități prin care poți să-ți pedepsești copilul” / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Livia Graur, fără secrete, la Oracolul Vedetelor
EXCLUSIV
Descriere foto: Livia Graur, fără secrete, la Oracolul Vedetelor

Livia Graur a fost prezentă în platoul Spectacola. Prezentatoarea TV a vorbit despre cum își educă fiica și ce aspirații are de la aceasta. Care a fost rolul mamei ei în educația pe care o transmite mai departe.

Chiar dacă are o carieră foarte solicitantă, fiind la pupitrul știrilor de prânz de la Prima TV de luni, până vineri, Livia Graur încearcă, în aceeași măsură, să petreacă timp de calitate și cu fiica ei, Renata. Acest lucru este cu atât mai valabil de când vedeta a decis să meargă pe drumuri separate cu soțul său, iar micuța stă în grija mamei ei. Vedeta ne mărturisește faptul că are o relație extrem de apropiată de fetița căreia încearcă să-i explice mereu cât mai punctual toate lucrurile, asemenea unui om mare.

Mereu trebuie să găsești o energie interioară

Livia Graur mărturisește faptul că, în momentul în care ai un copil, trebuie să găsești o energie interioară care să te facă să petreci timp cu el, chiar dacă ziua de muncă ne face să fim extenuați sau lipsiți de energie la finalul zilei. Vedeta recunoaște că ziua se sfârșește pentru ea după ora 23.

„În momentul în care ai un copil nu prea există „Nu mai pot, nu mai vreau”, pentru că, Renata, de exemplu, nu înțelege, adică ea ar înțelege pentru că e un copil foarte înțelegător. Dacă, într-adevăr, am o problemă de sănătate, mi-e rău și nu mă pot ridica din pat, e foarte înțelegătoare. E voluntară să mă ajute, să mă facă să mă simt mai bine, dar sunt foarte rare momentele acelea. Chiar dacă ești obosit, chiar dacă nu mai poți sau nu ai mâncat în ziua respectivă și ajung acasă și îmi spune„ Hai să ieșim afară” sau să facem altceva, n-am cum să-i zic „N-am chef” și atunci, găsesc acolo, undeva, o forță interioară care mă împinge. În momentul în care pun punct zilei, și asta se întâmplă undeva după ora 23, atunci e momentul meu de liniște, mă pun în canapea, mă uit la un serial, mă liniștesc. E momentul preferat al zilei.”, a spus prezentatoarea TV, în exclusivitate, pentru Spectacola. 

Ce încearcă să o educe pe fiica sa

Cu toate acestea, Livia Graur mai admite că ea are o relație foarte strânsă de prietenie cu mama sa. Astfel, prezentatoarea TV începe ziua, și o sfârșește, cu mama sa, prin telefon. Aceasta îi cere sfaturi și îndrumare mereu, pentru că mama ei a avut grijă să sedimenteze această relație de mai mult timp. Livia dorește să creeze aceeași relație cu fiica sa, Renata.

„Asta e ideea pe care încerc să o creez. Eu cu mama suntem cele mai bune prietene. Relația dintre o mamă și fiica ei pe asta trebuie să se bazeze, pe prietenie, mai întâi de toate. Mama e cea mai bună prietenă a mea. E prima pe care o sun, dar și ultima pe care o sun în aceeași zi. Toată lumea care mă cunoaște știe că eu vorbesc cu mama de șapte ori pe zi, asta pentru că avem o legătură frumoasă, pe care mama a creat-o. Aceeași legătură încerc să o creez cu Renata. Încerc să o încurajez să-mi spună absolut orice, să-i fiu confidentă și sfătuitoare în același timp. Chiar cred că cel mai mare bine din viața asta ți-l dorește mama, nu altcineva. Și atunci, asta încerc și eu să fac cu ea.”, a mai declarat Livia Graur, pentru Spectacola.

Violența este exclusă

Livia Graur nu este de acord cu metodele vechi de creștere a copilului, sau mai exact cu modul în care au fost crescute generațiile trecute, cu cureaua. Ea susține că violența fizică nu face parte din modelul educației sale pe care îl acordă Renatei.

„Am învățat de la mama mea, ea m-a crescut în alte vremuri. Situația pe care o am poate face parte din parenting-ul modern, deși în parenting-ul modern se spune că nu există cuvântul „Nu”, deși la mine există acest cuvânt și există și pedepse, iar Renata știe foarte bine. Nu sunt de acord cu bătaia, bătaia nu e ruptă din Rai, nu mi-am atins niciodată copilul. La Renata nu există bătaie și nici în mintea mea nu există accepțiunea asta. E un suflet pe care nu pot să înțeleg cum cineva ar putea concepe să lovească pe cineva în general, darămite propriul copil, indiferent de ce ar face. Sunt atâtea metode și modalități prin care poți să-ți pedepsești copilul și care-l ustură mult mai tare decât bătaia. Adică, nu văd sensul pentru care să folosim violență, și n-am folosit-o niciodată. Generațiile trecute au fost crescute cu cureaua.”,a încheiat invitata. 

 

Poți urmări emisiunea integral aici: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel