Care sunt cele 3 părți ale corpului pe care trebuie să le speli în fiecare zi cu săpun. Ce spun medicii

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Dușul sau baia excesivă poate face mai mult rău decât bine. Potrivit unui medic, trebuie să vă spălați cu adevărat doar trei părți ale corpului cu săpun.

În ultimele câteva luni, ați auzit de nenumărate ori cât de important este să vă spălați pe mâini frecvent și temeinic pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe ceilalți de coronavirus. Și pentru că acest lucru continuă să fie adevărat, s-ar putea să vă determine să presupuneți că și spălarea regulată a restului corpului este probabil o idee bună. Cu toate acestea, nu este neapărat așa.

Sandy Skotnicki, MD, profesor asistent de dermatologie la Universitatea din Toronto, a declarat recent pentru The Atlantic că spălarea corpului din cap până în picioare cu apă și săpun poate duce la probleme precum eczeme și alte afecțiuni ale pielii. În schimb, ea spune să vă concentrați doar pe anumite părți precum: "axilele, inghinalul și picioarele".

Dacă îți speli zilnic tot corpul cu săpun, riști să distrugi bacteriile utile care ajută microbiomul tău să facă distincția între germenii buni și cei răi, a declarat pentru Health Robynne Chutkan, MD, fondator al Digestive Center for Women din Chevy Chase, Maryland. Corpul tău are nevoie de anumite bacterii, spune ea, iar atunci când le îndepărtezi dacă de pe piele prin spălare cu săpun, îți scade imunitatea la anumiți viruși, ceea ce te pune într-un risc crescut de a te îmbolnăvi. "Singurele locuri care au nevoie de săpun zilnic sunt axilele, picioarele și inghinalul", adaugă Chutkan. "Restul corpului tău se descurcă bine cu o clătire - chiar și după un antrenament  intens în urma căruia ai transpirat."

Un studiu din 2018 publicat în Science Advances a descoperit chiar că o anumită tulpină de bacterii care trăia pe pielea subiecților testați a fost asociată cu un risc mai mic de cancer de piele, în comparație cu subiecții care nu aveau această bacterie.

Așadar, de ce ar trebui să folosești săpunul la subraț, în zona inghinală și pe picioare dacă este o idee atât de proastă să-l folosești pe restul corpului? Ei bine, se întâmplă ca aceste trei zone să găzduiască unele dintre cele mai sensibile zone ale pielii de pe corpul tău și sunt mai predispuse la lucruri precum creșterea ciupercilor, fire de păr încarnate care pot duce la infecții și, în general, sunt mai vulnerabile la dezvoltarea bacteriilor rele și a infecțiilor potențial dăunătoare, potrivit bestlifeonline.com 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel