Care este temperatura perfectă pentru frigiderul tău. Nu te-ai fi gândit la asta

Data actualizării: | Data publicării:
Frigider, sursa unsplash
Descriere foto: Frigider, sursa unsplash

Este enervant atunci când crezi că ai niște bunătăți în frigider și descoperi că mâncarea nu mai este comestibilă. Vi se întâmplă acest lucru destul de des? Atunci s-ar putea să aibă de-a face cu temperatura frigiderului tău. Acest lucru face ca alimentele pe care le puneți acolo să se strice mai repede.

 

Mulți oameni își reglează frigiderul la o temperatură prea ridicată.

Risipa de alimente

Cu toții vrem să evităm risipa de alimente, deoarece este un păcat, dar ni se întâmplă tuturor câteodată. Vrei să încerci să risipești cât mai puțină mâncare? Atunci ar trebui mai întâi să verifici temperatura frigiderului tău. Cercetările efectuate de organizația britanică pentru risipa de alimente arată că gospodăriile britanice aruncă alimente în valoare de 70 de lire sterline pentru că frigiderul lor este setat la o temperatură greșită.

Temperatură

Se pare că jumătate dintre gospodăriile din Marea Britanie au frigiderele setate la o temperatură prea ridicată, și anume la 7 grade Celsius. Un bun motiv pentru ca noi toți să verificăm temperatura propriilor frigidere. Organizația care se ocupă cu risipa de alimente explică faptul că ar trebui să vă păstrați alimentele la o temperatură cuprinsă între 0 și 5 grade Celsius dacă doriți să le puteți păstra proaspete cât mai mult timp.

Prea cald

Alimentele pe care le depozităm în frigider nu sunt potrivite pentru a fi păstrate la o temperatură mai mare de 5 grade Celsius, explică Helen White de la WRAP pentru The Huffington Post. "De multe ori, frigiderele noastre sunt prea fierbinți pentru ca alimentele noastre să reziste, ceea ce înseamnă că laptele și alte alimente se strică prea repede și sunt aruncate la gunoi", spune ea. Rezultatul este că gospodăriile trebuie să arunce o mulțime de alimente, al căror cost mediu este de 70 de lire sterline pe lună în Marea Britanie, potrivit tips-and-tricks.co

Cum să folosești frigiderul corect în timpul verii

Un frigider este o parte importantă a oricărei bucătării și este greu de imaginat că poți trăi fără unul. Acest lucru este valabil mai ales în timpul verii, când accesul ușor la băuturi răcoroase și înghețată vă poate ajuta cu adevărat să faceți față căldurii de sezon.

Iată cinci modalități prin care vă puteți ajuta frigiderul în timpul lunilor mai calde să funcționeze eficient și eficace:

1. Verificați garnitura frigiderului

Fiecare ușă a frigiderului are un sigiliu sau o garnitură de etanșare care este concepută pentru a face ușa ermetică. Dacă există lacune în această garnitură, capacitățile de răcire ale frigiderului vor fi compromise. Luați o hârtie, închideți frigiderul și împingeți bancnota în garnitura ușii. Dacă garnitura reține hârtia, este suficient de etanșă, dacă aceasta cade sau este ușor de eliberat, garnitura este prea slabă. Etanșarea ușii va trebui înlocuită, dar verificați mai întâi dacă nu există vreo obstrucție care ar putea fi cauza defecțiunii.

2. Verificați dacă bobinele nu au praf

Serpentinele condensatorului, situate în partea din spate a frigiderului, sunt vitale pentru procesul de răcire. În timp, acestea pot fi acoperite cu murdărie sau praf care vor afecta modul în care pot funcționa. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți animale de companie care lasă păr în casă. Frigiderele mai noi au adesea sisteme de autocurățare a condensatorului, dar modelele mai vechi trebuie curățate. Praful poate fi îndepărtat cu un accesoriu de aspirare sau puteți achiziționa o perie specială pentru bobine.

3. Păstrați frigiderul bine aprovizionat

Se poate părea că un frigider trebuie să lucreze mai mult dacă puneți mai multe alimente în el. Acest lucru este incorect și, de fapt, este adevărat exact opusul. Un frigider bine aprovizionat folosește mai puțină energie în comparație cu un frigider aproape gol. Dacă doriți să păstrați frigiderul plin și nu doriți să cumpărați mai multe alimente, pur și simplu umpleți în schimb spațiile goale cu sticle de apă.

Citește continuarea AICI

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel