Care este semnificația zodiilor în Biblie? Ce trebuie să știi despre fiecare semn

Data actualizării: | Data publicării:
Horoscop. Foto Freepik
Descriere foto: Horoscop. Foto Freepik

Deși ai putea fi surprins, studierea horoscopului a venit chiar înainte de Biblie. De exemplu, cei trei magi au legătură atât cu Cartea Sfântă, cât și cu astrologia. Astfel, magii foloseaua steaua, pentru a găsi locația exactă a nașterii lui Hristos. Află mai multe detalii interesante, despre semnele zodiacului si semnificația lor în religie.

Știm că zodiacul a luat naștere în jurul anului 1000 I.Hr, în perioada neobabiloniană. Atunci, fiecare semn zodiacal a început să fie asociat cu un anotimp. Anotimpurile au fost urnate de plasarea stelelor în emisferă. Totodată, în vremurile străvechi, oamenii considerau că Pământul este centrul universului și că totul se învârte în jurul lui.

Astronomul grec Ptolemeu a fost cel care a raționalizat că zodiacul poate să prezică modul în care ni se întâmplă lucrurile în viață. Așadar, a creat cele 12 semne astrologice și a numit predicțiile "horoscop" Acest horoscop nu însemna altceva decât ora nașterii.

Se vorbește în Scriptură despre astrologie? Se pare că există aluzii în Biblie, iar prima Scriptură, scrisă de Moise, a informat asupra modului în care a luat naștere lumea dar și despre creatorul stelelor, care este Dumnezeu. Acesta descrie și scopul stelelor de pe cer, care sunt destinate să marcheze fiecare anotimp.

În Geneza 1:14, vei găsi următoarea afirmație: Și Dumnezeu a spus: Să fie lumini în întinderea cerurilor pentru a separa ziua de noapte. Și să fie semne și pentru anotimpuri, și pentru zile și ani. Mai mult, Biblia spune că poți afla despre Dumnezeu prin studiul stelelor. Isaia 40:26: Ridică-ți ochii și privește spre ceruri. Cine a creat toate acestea? Cel care scoate stelele una câte una și le cheamă pe fiecare pe nume.

Dacă vei discuta cu un astrolog creștin, îți poate spune că horoscopul a fost menit să ne aducă mântuirea, deși nu este o religie. Este doar un studiu de cunoaștere a sinelui, prin învățarea universului și a anotimpurilor astrologice.

În Biblie, există scurte descrierei ale fiecărui simbol astrologic:

În Biblie, Berbecul este însuși Mielul lui Dumnezeu, Iisus. În astrologie, Berbecul este începutul sinelui și locul în care înveți cine ești. Apocalipsa 19: 7 - Să ne bucurăm, să ne bucurăm și să-i dăm slavă, căci a venit căsătoria Mielului și Mireasa sa s-a pregătit; 

Taurul apare ca o figura de bou sau de taur și conține steaua Pleiade, un grup de 7 stele. Știm și că 70 de tauri au fost sacrificați la sărbătoarea Corturilor, simbolică pentru epoca în care Hristos va veni din nou și va domni 1000 de ani. În astrologie, Taurul vorbește despre senzualitate și despre natura încăpățânată.

Citește continuarea pe ASTROSENS.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience