Care este secretul longevităţii. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit obiceiul care îți prelungește viața

Data publicării:
Dr. Mihail, captură video TikTok
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video TikTok

Medicul Mihail Pautov a dezvăluit pe rețelele sociale care este secretul longevității.

Oamenii caută tot felul de metode pentru a-și prelungi viața. Pe această cale, medicul Mihail Pautov a precizat că există un „supliment” care poate prelungi viața oamenilor și care scade riscul de a muri din orice cauză. Ei bine, de fapt, nu este vorba de nciun supliment, ci de un obicei pe care, dacă-l respectăm, poate scădea riscul de a muri din orice cauză.

Care este secretul longevităţii. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit obiceiul care îți prelungește viața

Potrivit medicului Mihail Pautov,  acest „supliment” accesibil și la îndemâna fiecăruia este reprezentat de adăugarea a 1000 de pași în rutina zilnică. Acest obicei poate avea un impact semnificativ asupra longevității și sănătății generale.

„Am descoperit un supliment și e descris într-un studiu științific. Ce ar fi dacă ți-aș spune că dacă iei o singură pastilă pe zi își scazi riscul de a muri din orice cauză în următorii 10 ani cu aproximativ 20%? Lucrurile nu se termină aici. Poți să iei două pastile. Dacă iei două pastile pe zi, la a doua pastilă beneficiul se cumulează cu prima pastilă, adică scazi cu 20% în plus riscul care ți-a rămas. beneficiul merge până la patru pastile pe zi. Patru pastile pe zi din acest supliment îți scad riscul cumulat de 20% plus 20% plus 20% plus 20% riscul de a muri din orice cauză în următorii zece ani.

Este un studiu publicat în 2020, un systematic review care a inclus 17 studii prospective unde au fost analizați 30.000 de adulți. Pastila nu trebuie să o cumpărații, pentru că o are fiecare dintre noi, ea este reprezentată de o mie de pași adiționali pe care îi adaugi în rutina ta zilnică. Deci dacă tu faci în medie șase mii de pași în fiecare zi și adaugi de mâine încă o mie de pași, asta o să-ți scadă riscul de a muri din orice cauză cu 20%.

Atenție, beneficiul acesta se cumulează până la maxim zeci mii de pași, adică cine face zeci mii de pași sau mai mulți pași, acela este în topul beneficiului. Deci încercați să nu mai căutați suplimente care să vă ajute la sănătate, când toate lucrurile acestea sunt la îndemână și sunt disponibile pentru fiecare dintre noi”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

@doctor.mihail

Supliment pentru longevitate.

♬ original sound - doctor.mihail

Te-ar putea interesa și: Cum se înțeleg Deea și Dinu Maxer în privința copiilor, la un an de la divorț: „Nu avem ce să împărțim din acest punct de vedere”

Ce mănâncă medicul Mihail Pautov în fiecare zi

Recent, medicul Mihail Pautov a împărtășit în mediul online ce alimente consumă în fiecare zi pentru sănătatea creierului. Este vorba de afine, nuci și cafea.

„Vreau să vă arăt ce consum eu în fiecare zi pentru a menține sănătatea creierului, iar sănătatea creierului este cea mai importantă sănătate de care trebuie să am grijă. În primul rând mănânc afine, fie crude, fie congelate. Un pumn de afine pe zi îți aduce foarte mulți antioxidanți, dar vorbim specific despre antioxidanți care ajută creierul.

În anumite studii s-a dovedit că un pumn de afine mâncat înainte de examen sau înainte de a învăța ceva te ajută să reții mult mai  bine informația sau să treci mai ușor peste acel examen. Aici se specifică efectul acut pozitiv asupra creierului. Mai mult decât atât, cei care consumă afine au un risc mai mic de a face declin cognitiv în timp. l doilea aliment pe care îl mănânc sunt nucile sau alunele de orice fel, dar nucile sunt cele mai accesibile în România și sunt pline de Omega 3 și, din nou, cei care mănâncă un pumn de nuci în fiecare zi au un risc mult mai mic de a face declin cognitiv, demență sau alzheimer în timp.

Al treilea lucru pe care îl consum sunt cinci cești de cafea neagră cu un pic de lapte. Eu prefer să consum cafea brună, cafea care nu este foarte intens prăjită, pentru că aceea își păstrează cei mai mulți nutrienți și este dovedit în studii că cei care consumă cafea au un risc cu până la 20% mai mic de a face AVC și un risc mult mai mic de a face declin cognitiv în timp”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel