Care a fost cel mai piratat program TV în anul 2020? A detronat serialul "Game of Thrones"

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Michael Marais,
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Michael Marais,

Serialul "The Mandalorian", difuzat de platforma de streaming Disney+, este noul "rege al internetului". 

Potrivit analiştilor de la TorrentFreak, acest spin-off desprins din universul francizei "Star Wars" a fost cel mai piratat program TV în anul 2020, informează site-ul revistei americane Variety.

În ediţia din anul 2019 a acestui clasament, realizat în baza descărcărilor de torente la nivel global, serialul "The Mandalorian" ocupase locul al treilea.

Timp de aproape un deceniu, serialul "Game of Thrones", produs şi difuzat de HBO, a deţinut monopolul asupra primei poziţii din clasamentul celor mai piratate seriale TV din lume. Fanii acestui serial fantasy de proporţii epice aşteaptă cu nerăbdare lansarea unui spin-off desprins din producţia originală, "House of the Dragon", iar încheierea "Urzelii tronurilor" a permis producţiei "The Mandalorian" să ocupe prima poziţie în topul pe anul 2020.

Deşi este un indicator consistent al tendinţelor din domeniul descărcărilor digitale, clasamentul întocmit de TorrentFreak nu reprezintă totuşi o metodă concludentă de monitorizare a adevăratei dimensiuni a pirateriei online, întrucât numărul descărcărilor de torente nu ţine cont de vizionările realizate pe serviciile ilegale de streaming, notează Agerpres. 

În mod tradiţional, seriale SF, fantasy şi cu supereroi au dominat topurile anuale ale celor mai piratate producţii TV, iar anul 2020 nu a fost diferit din acest punct de vedere.

În topul din 2020, locurile al doilea, al treilea, al patrulea şi al cincilea au revenit, în ordine, serialelor "The Boys" (Amazon), "Westworld" (HBO), "Vikings" (Amazon) şi "Star Trek: Picard" (CBS).

Alte seriale bine clasate în topul din 2020 au fost "Rick and Morty", "The Walking Dead", "The Outsider", "Arrow" şi "The Flash". Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel