Care este cea mai scumpă friptură din lume. Explicația științifică

Data publicării:
Pixabay.com/ autor Free-Photos,
Descriere foto: Pixabay.com/ autor Free-Photos,

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, vorbește într-un video despre cea mai scumpă carne din lume.

”V-ați întrebat vreodată care este cea mai scumpă și rară friptură din lume? Unii dintre voi ați aflat cu o zi înainte că este vorba despre carnea Wagyu, a cărei kilogram ajunge la prețul de 400 de dolari, iar animalul de la care provine această carne poate să valoreze chiar și 30.000 de dolari!””, se întreabă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, într-un recent episod din proiectul său ”Știință cu sare și piper”. 

Carnea Wagyu, spune profesorul, este ”un aliment rar, foarte scump și extrem de apreciat de către gurmanzi”, provine de vitele japoneze Wagyu, iar ”un kilogram din această carne ajunge să coste până la 400 de dolari, iar o vacă se vinde cu cel puțin 30.000 de dolari”. 

Citeşte articolul integral pe DC MEDICAL Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel