Care este cauza reală pentru care apar monturile. Ce avertizează specialiștii

Data publicării:
Foto Unsplash/ Lina Kraftsoff
Descriere foto: Foto Unsplash/ Lina Kraftsoff

Monturile sunt umflături mari care cresc pe partea laterală a piciorului în jurul articulației degetului mare și este de fapt rezultatul deplasării oaselor de la locul lor. 

Această mișcare vă forțează degetul mare să se abată spre celelalte degete mai mici. Monturile se pot dezvolta, de asemenea, pe articulația exterioară a degetului mic. 


Unele monturi pot avea un aspect roșiatic și pot fi dureroase. În cele mai multe cazuri, monturile se împart în trei categorii: ușoare, moderate și severe, potrivit Harvard Medical School. Poți ameliora durerea purtând pantofi largi care nu pun presiune. Atunci când cazurile severe cauzează dureri intense care interferează cu mersul și purtarea pantofilor, se poate recomanda intervenția chirurgicală ca formă de tratament.


Pantofii strâmți nu sunt singura cauză a monturilor


Pantofii cu vârfuri ascuțite, pot provoca monturi, potrivit Academiei Americane de Chirurgie Ortopedică (AAOS). Femeile sunt mult mai predispuse să aibă monturi decât bărbații, potrivit unei cercetări publicate de Institutul pentru Calitate și Eficiență în Asistența Medicală în 2018. În timp ce purtarea de pantofi strâmți poate provoca sau contribui la apariția monturilor, nu este principalul motiv pentru care acestea se formează.


Cauza principală a monturilor este slăbiciunea țesuturilor conjunctive din picioare. Dacă aveți tendonul lui Ahile scurt, mușchii vițelului scurți sau picioarele plate, este posibil să fiți, de asemenea, mai predispus la monturi. Bolile inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă, cresc șansele de a dezvolta monturi, potrivit AAOS. În unele cazuri, monturile sunt și ele ereditare. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel