Care e diferența dintre uleiul de măsline extravirgin și uleiul de măsline virgin

Ulei de masline, foto Unsplash/ Steve Buissinne
Descriere foto: Ulei de masline, foto Unsplash/ Steve Buissinne

Datorită calităților sale, uleiul de măsline ar fi bine să nu vă lipsească din casă. Există, însă, o diferență între uleiul de măsline extravirgin și cel virgin.

Uleiul de măsline oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți antiinflamatorii și reducerea riscului de afecțiuni medicale cronice. Iar cercetările susțin că o dietă bogată în ulei de măsline extravirgin ar putea reduce riscul de depresie și anxietate. 

 

”Știați Că

Pentru a putea fi denumit extravirgin, uleiul de măsline trebuie să aibă o anumită aciditate?

Uleiul de măsline extravirgin este apreciat și consumat pentru aroma sa deosebită. Pentru a putea fi încadrat în clasa uleiurilor de măsline extravirgine, aciditatea lui trebuie să nu depășească 0,8% (grade de aciditate).

În schimb, uleiul de măsline virgin trebuie să se încadreze în standardele de calitate internaționale, iar aciditatea sa să nu depășească 1,5%”, explică Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, pe contul de Facebook al proiectului său, Știință cu sare și piper.

 

Citește continuarea pe DCMedical. 

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 07 sep, 21:59 | Categorie: Sanatate
Get it on App Store Get it on Google Play