Care e diferența dintre uleiul de măsline extravirgin și uleiul de măsline virgin

Data publicării:
Ulei de masline, foto Unsplash/ Steve Buissinne
Descriere foto: Ulei de masline, foto Unsplash/ Steve Buissinne

Datorită calităților sale, uleiul de măsline ar fi bine să nu vă lipsească din casă. Există, însă, o diferență între uleiul de măsline extravirgin și cel virgin.

Uleiul de măsline oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți antiinflamatorii și reducerea riscului de afecțiuni medicale cronice. Iar cercetările susțin că o dietă bogată în ulei de măsline extravirgin ar putea reduce riscul de depresie și anxietate. 

 

”Știați Că

Pentru a putea fi denumit extravirgin, uleiul de măsline trebuie să aibă o anumită aciditate?

Uleiul de măsline extravirgin este apreciat și consumat pentru aroma sa deosebită. Pentru a putea fi încadrat în clasa uleiurilor de măsline extravirgine, aciditatea lui trebuie să nu depășească 0,8% (grade de aciditate).

În schimb, uleiul de măsline virgin trebuie să se încadreze în standardele de calitate internaționale, iar aciditatea sa să nu depășească 1,5%”, explică Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, pe contul de Facebook al proiectului său, Știință cu sare și piper.

 

Citește continuarea pe DCMedical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel