Care e diferența de vârstă ideală în cuplu. De Ce bărbații de peste 45 se uită la femei mai tinere. Leca, despre "criza vârstei a doua": Revoluția hormonală

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Esther Ann
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Esther Ann

Care sunt explicațiile crizei vârstei a doua și de ce au bărbații trecuți de 45 de ani succes la femeile mult mai tinere. Psihologul Radu Leca: ”Nu există chimie”.

”Criza vârstei a doua” a fost considerată de mulți o scuză pentru un comportament impulsiv care a dus, poate, la destrămarea familiilor ce păstrau o aparență în fața societății. Apare la persoanele de peste 45 de ani, iar una dintre explicațiile oferite, în exclusivitate, de psihologul Radu Leca are legătură și cu faptul că în ultimii ani bărbații își acordă o mult mai mare atenție aspectului fizic.

În ceea ce privește privește prevenția în astfel de cazuri, psihologul susține că nu există prevenție, ci doar acceptare.

”Există noțiunea de acceptare personală a evenimentelor prin care subiectul trece, că datorită tipurilor de decizii modest cognitive pe care acesta le are trebuie să se împământenească ideea de acceptare a lor. Am fost îndeajuns de hormonal, încât să îmi iau decizii greșite. Și eu accept asta.

Ulterior, există partea secundară a noțiunii de acceptare, care ține de ceea ce se vede în interiorul tău pe parte de imagine de sine. Singura persoană care poate vedea imaginea de sine corect ești tu, atât timp cât mergi la cursuri de dezvoltare personală. Altfel, te vei baza pe ceea ce alții văd în tine”, a explicat psihologul Radu Leca pentru DC Medical.

”Nu există chimie, ci doar interes”

Bărbatul de astăzi este mai atent cu imaginea sa, iar acest lucru atrage atenția femeilor din jur cu mai multă ușurință decât în trecut. De altfel, alegerile pe care le face acesta, pe fondul ”crizei vârstei a doua”, sunt instinctive.

”Odată cu apariția revoluției hormonale, subiectul nu mai înțelege totalitatea deciziilor pe care le ia. El își dorește să combine noțiunea de tinerețe cu noțiunea de posibilitate. Atât timp cât subiectul la 45 de ani are senzația că este posibil să fie fericit cu un alt subiect, jumătate din vârsta sa, el merge pe instinct. Nu există chimie, ci doar interes.

Sunt două elemente care trebuie punctate corect.

Avem de a face cu o schimbare fizică, în bine, a bărbaților de 45 de ani. În baza acestei schimbări fizice, subiectul are senzația că între el și o persoană mai tânără decât el cu o jumătate din vârstă a apărut o noțiune pe care popular o denumim atracție. Lucru care este 100% fals, nu are nicio legătură cu realitatea și atracția în acest caz nu există, ci este vorba despre interes, de tip material, pecuniar sau sexual”, mai spune psihologul Radu Leca.

Citește cotninuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel