Care au fost ultimele cuvinte ale lui Petrică Moise, cântărețul răpus de COVID-19. Fiica artistului s-a stins și ea astăzi, după ce a fost infectată cu SARS-COV-2

Data publicării:
Petrică Moise, captură youtube/ Muzică populară din Ardeal și Maramureș
Descriere foto: Petrică Moise, captură youtube/ Muzică populară din Ardeal și Maramureș

Petrică Moise a fost răpus de virusul ucigaș din China. Din nefericire, astăzi, s-a stins din viață și fiica sa. Prietena interpretului de muzică populară a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte ale artistului.

Petrică Moise, în vârstă de 74 de ani s-a stins din viață în urmă cu două săptămâni. Acesta era internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, fiind bolnav de COVID-19. 

Petrică Moise era un artist îndrăgit din zona Banatului. Acesta s-a născut în 19 iunie 1947 la Chişoda, judeţul Timiş, într-o familie de paori bănaţeni, fiind copil singur la părinți. Talentul său a fost descoperit în școala generală, de către profesoara de muzică Gertruda Catona.4

Petrică Moise a fost un artist de excepțional dar de o modestie covârșitoare. Cântecele sale au depășit de mult granițele banatului și ale țării, fiind preluate de generații de interpreți de pretutindeni. Celebrul său cântec „Iorgovan frumoasă floare” a devenit un imn al bănăţenilor.

Mariana Varga, buna prietenă a lui Petrică Moise, a declarat care au fost ultimele cuvinte ale artistului înainte să se stingă din viață. Potrivit acesteia,  Petrică Moise a contactat-o și i-a spus că are mare nevoie de ajutor să iasă din spital deoarece el va muri dacă va mai sta acolo.

”Ultima dată am vorbit cu el vineri seara, eu chiar atunci m-am externat cu fiul meu. A fost o întâmplare peste puterea omenească, în aceeași perioadă în care el s-a internat cu fiica lui, atunci și eu m-am internat cu fiul meu.

Vineri m-am externat după 16 ani și în cursul acelei zile el a sunat de patru ori, eu neputând să-i răspund. M-au externat în jurul orei 20:30, nici n-am ajuns bine pe holul casei și a apărut Mihaela disperată să vorbesc cu el, mă căuta în dispeare.

Când l-am luat la telefon mi-a zis: Sultană, Mariana vino și salvează-mă, sunt în mormânt. Vino și scoate-mă că ăștia mă omoară, acestea au fost cuvintele lui”, a spus Mariana Varga la Acces Direct.

 

Fiica lui a murit astăzi din cauza COVID-19

 

Din nefericire, fiica artistului, Lia, a decedat și ea în cursul zilei de astăzi, după ce a pierdut și a lupta cu virusul SARS-COV2. Astfel că, familia regretatului artist de pregătesc de o nouă înmormântare, la nici două săptămâni după ce artistul a plecat dintre noi.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel