Cantitatea recomandată de dulciuri. Mihaela Bilic a spus cât poți să mănânci fără să te îngrași: „Trebuie să respectăm porția corectă”

Data publicării:
Mihaela Bilic/ captură video Doctor de bine
Descriere foto: Mihaela Bilic/ captură video Doctor de bine

Mihaela Bilic a dezvăluit care este cantitatea recomandată de dulciuri pe care poți să o mănânci fără să te îngrași.

 

Când vine vorba de dulciuri, puține persoane știu care este doza recomandată, iar atunci când au la îndemână o pungă generoasă de dulciuri, nu se feresc să mănânce până când se satură, chiar dacă aceasta are 100 sau 400 de grame. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit cantitatea recomandată de dulciuri pe care o persoană poate să o consume fără riscul de a se îngrășa. Ea a subliniat importanța respectării porției corecte atunci când vine vorba de alimente concentrate în calorii, pentru a evita acumularea kilogramelor în plus. Aceasta atenționează că nu doar dulciurile, ci și mezelurile și brânzeturile trebuie consumate în porții mici.

Cantitatea recomandată de dulciuri. Mihaela Bilic a spus cât poți să mănânci fără să te îngrași: „Trebuie să respectăm porția corectă”

Mihaela Bilic a explicat că porția corectă pentru dulciuri este de 20 de grame, echivalentul a aproximativ 100 de calorii. Ea a menționat că un pachet de napolitane, deși nu pare mare, nu reprezintă porția corectă. Porția recomandată este mult mai mică, aproximativ cât două degete. Ea a adăugat că este important să fim conștienți de aceste cantități pentru a putea consuma dulciurile fără să ne afectăm greutatea.

„Când vine vorba de alimente concentrate în calorii trebuie să respectăm porția corectă, altfel e risc de îngrășare. Mezelurile, brânzeturile și, mai ales, dulciurile se mănâncă în porție mică.

Ce înseamnă porție mică? Nu ne putem aștepta de la producători să ne ambaleze porția corectă, așa că vreau să vă atrag atenția cât de mică este porția mică. De exemplu, un pachet de napolitane care nu are o porție mare, am putea crede că este porția corectă. Ei bine, nu, dragii mei. Veștile nu sunt bune. Porția corectă este 20 de grame pentru dulciuri, ceea ce aduce în jur de 100 de calorii. Asta înseamnă cam două degete, dar e bine că putem și atât”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa: Miturile și pericolele uriașe ale zahărului. Anca Alungulesei: „Șocul asupra organismului este diferit”

Băutura care ne hidratează cel mai bine vara, pe caniculă

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit că băutura care ne hidratează cel mai bine pe timp de caniculă nu este apa sau sucul, ci laptele, în special variantele de lapte fermentat, precum Sana, Chefir sau laptele bătut. Laptele, care conține 87% apă, alături de glucide, proteine, grăsimi și un strop de sare, ajută la reținerea apei în organism. Astfel, pentru o hidratare optimă pe timp de caniculă, Mihaela Bilic recomandă consumul generos de lapte.

„Ce hidratează cel mai bine pe timp de caniculă? Nu apa, nu sucul, ci, nu o să credeți, laptele. Și dacă este varianta de lapte fermentat, adică Sana, Chefir, lapte bătut, cu atât mai bine, pentru că are și efect probiotic.

Se vede că gramele, puține câte sunt, de glucide, proteine și grăsimi din lapte țin mai bine apa în organism. Ea este folosită mai bine. Nu mai vorbim de minerale. Laptele are și 87% apă, iar în lapte avem și un strop de sare. Așa că, pe caniculă, dacă vreți să fiți bine hidratați, consumați lapte din plin”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa: Pericolul care se ascunde în chipsurile la cuptor. Mihaela Bilic, avertisment: „Le-am aruncat. Data viitoare îmi iau clasice”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel