Cantautorul Don McLean a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame la 50 de ani de la lansarea hitului ''American Pie''

Data publicării:
Don McLean, sursa instagram
Descriere foto: Don McLean, sursa instagram

Cantautorul american Don McLean a primit luni o stea pe celebrul bulevard Hollywood Walk of Fame pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a clasicului său hit ''American Pie''.

McLean, în vârstă de 75 de ani, a povestit cum melodia, cu o durată de aproape nouă minute şi care vorbeşte despre pierderea inocenţei generaţiei rock, a ajuns să-i definească cariera şi să fie interpretată în momente cheie din viaţa culturală americană.

''Când am intrat în noul secol, am fost invitat la Casa Albă în mandatul lui Clinton. Am concertat pentru 600.000 de oameni în faţa piscinei în care se reflectă imaginea Monumentului Washington şi toată lumea a cântat ''American Pie'' în ultima zi a mileniului trecut'', a spus McLean.

''Am trăit nişte experienţe frumoase'', a adăugat el.

Steaua dedicată lui McLean este cea de-a 2.700-a de pe Hollywood Walk of Fame şi a fost plasată strategic în faţa magazinului cu plăcinte The Piehole Shop, de pe Hollywood Boulevard.

''American Pie'' a fost lansată în octombrie 1971 şi s-a aflat mai multe săptămâni în clasamentele muzicale din Statele Unite, Canada, Australia şi Marea Britanie.

Madonna a lansat un cover după acest hit în 2000, melodia face parte din coloana sonoră a filmului ''Black Widow'', iar ''Weird Al'' Yankovic a înregistrat o versiune parodică în 1999, inspirată din filmele ''Star Wars''.

''În domeniul muzicii pop, 'American Pie' este un cântec sfânt'', a declarat Yankovic la ceremonia de luni. ''Din fericire, Don McLean are un simţ al umorului nemaipomenit şi şi-a dat binecuvântarea foarte graţios pentru parodia mea''.

''Mulţumim pentru toată muzica incredibilă pe care ne-ai oferit-o de-a lungul anilor'', a adăugat Yankovic.

''American Pie'' face numeroase aluzii culturale codificate la personalităţi din anii 1960, de la Elvis Presley la Bob Dylan.

Versurile au fost vândute la licitaţie în New York în 2015 pentru suma de 1,2 milioane de dolari, iar McLean a scris pe documentele din catalogul de vânzare că melodia vorbeşte despre momentul când viaţa ''se îndreaptă în direcţia greşită'' şi devine ''mai puţin idilică'', potrivit Agerpres.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Don McLean (@thedonmclean)Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel