Cântărețul Tony Bennett a fost diagnosticat cu maladia Alzheimer: „Nu este mereu sigur unde se află sau ce se petrece în jurul lui”

Data publicării:
Tony Bennett, foto Facebook
Descriere foto: Tony Bennett, foto Facebook

Cântăreţul Tony Bennet, în vârstă de 94 de ani, a dezvăluit într-un articol publicat luni că suferă de maladia Alzheimer, cu care a fost diagnosticat în urmă cu patru ani

Artistul a făcut acest anunţ într-un articol publicat în AARP Magazine, o revistă americană cu apariţie bilunară, tipărită de organizaţia pensionarilor din Statele Unite începând din 1954.

Articolul de luni reflectă modul în care maladia Alzheimer a afectat memoria cântăreţului Tony Bennet şi capacitatea acestuia de a recunoaşte diverse obiecte de uz zilnic.

Soţia cântăreţului, Susan, a dezvăluit pentru această revistă că starul "nu este mereu sigur în privinţa locului în care se află sau în privinţa lucrurilor care se petrec în jurul lui".

 

Cu toate acestea, Tony Bennett a fost până acum scutit de multe dintre cele mai grave simptome ale acestei boli - inclusiv dezorientare, care poate să îi facă pe pacienţi să fugă din casele lor şi să prezinte episoade de panică, furie şi depresie, notează Agerpres.

 

Tony Bennet este un star al industriei muzicale încă din 1951, după ce a lansat o serie de cântece de mare succes, precum "I Left My Heart In San Francisco" şi "The Shadow Of Your Smile".


Unele dintre cele mai mari succese ale sale au fost însă obţinute în ultimul deceniu, inclusiv albumul lui de duete cu Lady Gaga, intitulat "Cheek to Cheek", care a ajuns pe primul loc în topul Billboard şi a câştigat un premiu Grammy în 2015.

Potrivit articolului de luni, Tony Bennett şi Lady Gaga au finalizat de curând înregistrările pentru o continuare a acelui album, care urmează să fie lansată în 2021. Noul material discografic a fost înregistrat pe parcursul ultimilor doi ani, iar Bennett a părut uneori "pierdut şi confuz" în timpul sesiunilor de înregistrare.

Cu toate acestea, muzica şi interpretările vocale îi ajută adeseori pe pacienţi să depăşească simptomele cauzate de maladia Alzheimer, iar Tony Bennett continuă să participe de două ori pe săptămână la sesiuni de repetiţii alături de unul dintre vechii lui colaboratori, pianistul Lee Musiker. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel