Cântăreața Sia, diagnosticată cu o maladie neurologică rară. Anunțul a fost făcut de către artistă

Sia, sursa instagram
Descriere foto: Sia, sursa instagram

Celebra cântăreață, Sia a anunțat că suferă de o boală rară. Artista a mărturisit că are dureri mari.

În vârstă de 45 de ani, celebra artistă a făcut un anunț trist. Mai exact, Sia le-a mărturisit cfanilor pe rețelele de socializare că  suferă de o boală rară, numită sindromul Ehlers Danlos, îndemnându-i pe cei care trec prin aceeași situație să fie puternici.

„Bună, sufăr de dureri cronice, o boală neurologică, Ehlers Danlos, şi vreau să vă spun celor care suferiţi de dureri, fizice sau emoţionale, că vă iubesc. Mergeţi înainte. Viaţa este a naibii de grea. Durerea te demoralizează şi nu eşti singur”. , a fost mesajul scris de către artistă pe rețelele de socializare.

 

Potrivit specialiștilor, sindromul Ehlers-Danlos (EDS) sunt un grup de afecțiuni ereditare ale țesutului conjunctiv, care sunt variate în ceea ce privește modul în care afectează organismul și cauzele lor genetice. Preocuparea de bază este structura sau funcția anormală a colagenului și a anumitor proteine aliate ale țesutului conjunctiv.  

În general, acestea se caracterizează prin hipermobilitate articulară (articulații care se mișcă mai mult decât în mod normal), instabilitate articulară (subluxație (separare parțială a suprafețelor de articulare ale unei articulații)) și luxații (separare completă a suprafețelor unei articulații), scolioză și alte deformări articulare, hiperextensibilitate cutanată (piele care poate fi întinsă mai mult decât în mod normal) și cicatrici anormale, precum și alte slăbiciuni structurale, cum ar fi hernii și prolaps de organe prin planșeul pelvian. În tipurile mai rare de SED, există, de asemenea, slăbiciune a unor țesuturi specifice care pot duce, de exemplu, la afecțiuni gingivale și dentare majore, afecțiuni oculare, afecțiuni ale valvelor cardiace și ale rădăcinilor aortice, precum și la rupturi ale organelor abdominale, uterine sau ale vaselor de sânge, care pun în pericol viața. 

Sindromul Ehlers-Danlos este clasificat în prezent în treisprezece subtipuri. În toate, cu excepția subtipului hipermobil (hEDS), au fost identificate variante genetice ca fiind cauza tulburării și fac parte din criteriile de diagnosticare. De la publicarea criteriilor din 2017 pentru SED, au fost identificate alte câteva gene care descriu noi subtipuri suplimentare. Acestea includ, în special, EDS legat de AEBP1 și o variantă a genei COL1A1/A2 care cauzează o suprapunere între EDS și Osteogenesis Imperfecta, potrivit ehlers-danlos.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 06 noi 2021, 16:22 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience