Cântăreaţa franco-israeliană Rika Zarai a murit la vârsta de 82 de ani

Data publicării:
Joshua Sukoff, foto unplash
Descriere foto: Joshua Sukoff, foto unplash

Cântăreaţa franco-israeliană Rika Zarai a murit

Cântăreaţa franco-israeliană Rika Zarai, interpreta cântecului "Sans chemise, sans pantalon" din anii 1970, a murit la vârsta de 82 de ani, a anunţat miercuri Ambasada Israelului din Franţa prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter, informează AFP, potrivit Agerpres. 

"A cântat în Israel şi la Ierusalim cu pasiune şi devotament. S-a stins una dintre cele mai mai frumoase voci israeliene care au cântat în limba franceză", precizează acelaşi mesaj online, potrivit Agerpres. 

Născută la Ierusalim pe 19 februarie 1938 într-o familie de colonişti evrei, Rika Zarai a avut mare succes în Franţa în anii 1960 şi 1970, datorită unor cântece precum "Casatchock", "Hava Nagila" şi "Tournez manege", potrivit Agerpres. 

În anii '80, s-a orientat spre domeniul editorial şi a publicat mai multe cărţi despre binefacerile medicinei naturiste.

Deşi cărţile ei s-au vândut în mai multe milioane de exemplare, opiniile sale despre binefacerile produselor naturiste în lupta împotriva cancerului şi a maladiei SIDA i-au atras numeroase critici din partea reprezentanţilor sectorului medical, potrivit Agerpres. 

După un accident vascular cerebral (AVC) suferit în 2008 şi o îndelungată absenţă de pe scenă, Rika Zarai a susţinut un recital la cabaretul Folies-Bergere din Paris în februarie 2020.

Aflată într-un scaun rulant, artista a interpretat unul dintre marile ei succese, cântecul "Prague", în cadrul evenimentului intitulat "Nuit de la Deprime", la finalul căruia a fost ovaţionată în picioare de spectatorii prezenţi în celebra sală de spectacole din capitala Franţe, , potrivit Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel