Când va fi înmormântată soția lui Nicolae Botgros. Laura Lavric: „Noi ne-am temut că moare Nicolae de Covid și a murit ea”

Data publicării:
Lidia Bejenaru Botgros. foto Facebook
Descriere foto: Lidia Bejenaru Botgros. foto Facebook

Soția lui Nicolae Botgros s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani. 

Lidia Bejenaru-Botgros s-a stins din viață și a lăsat în urma ei o durere imensă. Soția lui Nicolae Botgros a murit la vârsta de 68 de ani. Cumplita veste a fost dată chiar de directorul general „Moldova-Concert”, Andrei Locoman, pe Facebook.


„Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.


Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru Botgros, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimmente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru Botgros din spectacolele orchestrei „Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru Botgros”, a scris Andrei Locoman pe pagina sa de Facebook. 


Laura Lavric, îndurerată după moartea Lidiei Bejenaru-Botgros: 


„Colea a fost cu Lidia și pe la Viena, a avut probleme și cu un picior, din câte știu. A fost operată și a făcut niște complicații. S-a prăpădit, săraca! Nu pot să merg la înmormântare cu Covid-ul ăsta. Îmi pare atât de rău! Eu am făcut Covid și am imunitate, dar nu am fost internată în spital. Ăștia nu o să mă creadă că am imunitate, mă bagă în carantină. Lidia a fost cea care l-a îngrijit pe Colea atunci când a fost bolnav. Noi ne-am temut că moare Nicolae de Covid și a murit, în schimb, ea”, a spus Laura Lavric.


Soția lui Nicolae Botgros va fi condusă pe ultimul drum pe 28 iulie, spre Cimitirul Ortodox Central din Chișinău. 


„LIDIA BEJENARU-BOTGROS. RĂMAS BUN DE LA ÎNDRĂGITA ÎNTERPRETĂ. Pe data de 27 iulie corpul neînsuflețit al Lidiei BEJENARU-BOTGROS va fi expus, cu începere de la ora 17.00, la Biserica ,,Sfânta Teodora de la Sihla”. 28 iulie, cu începere de la ora 10.00 până la ora 12.00, vă veți putea lua rămas bun de îndrăgita interpretă la Palatul Național ,,Nicolae Sulac”. La ora 13.00, la Cimitirul Ortodox Central va avea loc ceremonia funerară. Dumnezeu s-o odihneacă în liniște și pace pe LIDIA BEJENARU-BOTGROS”, a scris pe rețelele de socializare, directorul general al Palatului Național „Nicolae Sulac”, Andrei Locoman.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel