Când se văruiesc pomii? Secretul pe care îl ştiu doar experţii în grădinărit

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Jan Huber
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Jan Huber

Află din materialul următor nu doar de ce sunt văruiți copacii, dar și care este metoda cea mai bună pentru a o face.

Vestita „curățenie de primăvară” este la fel de importantă pentru livezile de-a lungul țării, precum este și pentru noi, care luăm casa de la cap la coadă și o facem ca nouă. Exact același principiu se aplică și pentru copacii din vecinătatea casei noastre ori din livezile şi curţile noastre.

Odată cu venirea primăverii, pomii sunt curățați înainte de aplicarea varului, pentru a îndepărta părțile uscate ale scoarței, precum și orice ouă de insecte ce deja sunt în copac. Este ideal ca procesul de văruire să fie făcut înainte ca pomii să înflorească. Mai este posibil ca văruirea să fie făcută și toamna, dar primăvara este considerată perioada cea mai propice, în special Martie.

Varul are ca scop protejarea pomilor de dăunătorii care pot depune ouă în scoarță. De asemenea, odată văruiți, pomii sunt protejați de mușchi și licheni, inclusiv pe perioada verii.

Cum se văruiesc pomii

După ce pomii au fost curățați, de preferat folosind o perie de sârmă, este cel mai indicat ca văruirea efectivă să o efectuați a doua zi. De asemenea, vor fi necesare două straturi de var pe fiecare copac, așa că aveți grijă să aveți suficient!

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel