Când începe serialul românesc Spy / Master. Elvira Deatcu și Claudiu Bleonț îi interpretează pe soții Ceaușescu / VIDEO

Data publicării:

HBO Max lansează trailerul și posterul serialului Spy / Master | Premiera 19 mai

O poveste captivantă de spionaj, care va avea premiera pe 19 mai pe HBO Max

Serialul este inspirat din fapte reale, plecând de la povestea lui Ion Mihai Pacepa, un fost consilier al lui Ceaușescu, care a fugit din țară, în 1978.

Povestea creată de Adina Sădeanu și Kirsten Peters este plasată la apogeul Războiului Rece și acoperă o săptămână din viața personajului fictiv Victor Godeanu, interpretat de Alec Secăreanu (God’s Own Country, Ammonite, Happy Valley), mâna dreaptă a lui Nicolae Ceaușescu și cel mai important consilier al acestuia. Totuși, Godeanu are un secret. Este agent dublu și trebuie să scape din România și de Ceaușescu înainte ca acoperirea lui să fie compromisă. Având o singură șansă pentru a rămâne în viață, Victor Godeanu se folosește de o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi în Statele Unite. Ajutat de o agentă Stasi sub acoperire și, totodată, fostă iubită (Svenja Jung, Deutschland ’89), dar și de un agent CIA (Parker Sawyers, Southside with You), Godeanu trebuie să evite agenții KGB și spionii propriei țări (Ana Ularu și Laurențiu Bănescu), conștient că dezertarea îi pune familia lăsată în urmă în pericol de moarte.

 

Youtube video image

 

Scenariul serialului de șase episoade a fost ales câștigător în urma concursului național organizat în România de HBO, “Write a Screenplay For…”. Serialul este produs de Proton Cinema și Mobra Films pentru HBO Max.

Primele două episoade ale serialului au fost prezentate în premieră la Festivalul de Film de la Berlin în cadrul Berlinale Series, în februarie. Ambele episoade vor fi disponibile la nivel global pe platforma HBO Max din 19 mai, urmând ca restul de patru episoade să fie difuzate săptămânal, pe rând, iar spre finalul verii să fie difuzate și pe Warner TV Serie în Germania.

 

VEZI ȘI: Întâlnire cu arta. Ioanina Pavel, totul despre serialul românesc al momentului: Spy / Master VIDEO

Elvira Deatcu și Claudiu Bleonț îi interpretează pe soții Ceaușescu în serialul Spy/Master. Ioanina Pavel, detalii din culisele celui mai așteptat serial românesc

Ioanina Pavel, creative producer HBO, a fost invitată în emisiunea Întâlnire cu Arta, de la Spectacola și DC News, acolo unde a dezvăluit detalii despre noul serial. 

“ Noi, la HBO am mai avut premiere în care arătam episoadele, înaintea premierei pe canal și întotdeauna la asta ne uităm, la reacțiile oamenilor, pentru că atunci când faci tv nu ai cum să vezi reacțiile oamenilor. Este o experiență foarte individuală. Dar am avut norocul ăsta să vedem reacțiile oamenilor. Românii au ras la gaguri din astea micuțe, gen sarmale, chestii pe care doar românii le știu, chestii de ale lui Ceaușescu. Ticuri de ale lui, ticuri de ale Elenei pe care Elvira Deatcu o face, Doamne! Elvira Deatcu face o Elena Ceaușescu absolut incredibilă,” a continuat producătoarea.

Claudiu Bleonț este cel care îl va întruchipa pe ,Nicolae Ceaușescu, în serialul de pe HBO. Ioanina Pavel, a ținut să vină cu câteva detalii despre interpretarea magistrala a actorului, în acest serial:

“ Ia foarte multe ticuri verbale, rârâitul lui Ceaușescu, multe dintre expresiile lui. A văzut foarte multe youtube-uri, documentarul lui.(...) În plus, adaugă foarte mult din muscularitatea lui de actor, adică se simte că îl trage și îl face Ceausescul lui. Își pune amprenta, cum făcea Gary Oldman în Churchil. Asta vorbea el tot timpul cu  regizorul Chris Smith, cum să facă, să facă și el cum a făcut Gary Oldman pe Churchill. Adică, să împrumute trăsăturile care fac personajul reconoscibil publicului, dar în acealși timp, să îl tragă spre el, să îl facă al lui,” a descris Ioanina Pavel, secretele din spatele unui rol, cel mai probabil, memorabil.

Cu o asemenea distribuție și poveste în spate, nu ne mai rămâne decât să așteptăm cu sufletul la gură luna mai și premieră serialului Spy/Master, pe HBO.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel