Când este de fapt Ziua Bărbatului: pe 9 martie sau pe 19 noiembrie. Cum s-a născut această sărbătoare

Data publicării:
Ziua Internațională a Bărbatului, foto Unsplash/ autor: Kats Weil
Descriere foto: Ziua Internațională a Bărbatului, foto Unsplash/ autor: Kats Weil

Pe data de 9 martie sunt prăznuiți cei 40 de mucenici de la Sevastia, iar cea mai cunoscută tradiție a zilei este aceea ca bărbații să consume 40 de pahare cu vin.

Chiar dacă Ziua Femeii este foarte clar stabilită pentru data de 8 martie, în ceea ce privește Ziua Bărbatului, lucrurile se complică puțin. Chiar dacă majoritatea oamenilor consideră că ziua de 9 martie este sărbătoarea bărbaților, deoarece asociază tradiția celor 40 de pahare cu un moment de petrecere, se pare că Ziua Bărbatului este aniversată pe 19 noiembrie. 


Bărbații își sărbătoresc ziua de trei ori pe an.


Deși Ziua internațională a Bărbatului este stabilită pe 19 noiembrie, ei sărbătoresc și atunci, dar și pe 9 martie și 5 mai. Sărbătoarea este amintită în peste 60 de state, printre care: Australia, India, China sau Statele Unite. 


Astăzi, bărbații își dovedesc rezistența împotriva Zeului Bachus, prin cele 40 de pahare de vin consumate. Pe data de 9 martie ei își demonstrează puterea, rezistența și ambiția.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel