Când dușul poate duce la grave probleme de sănătate

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Dușul poate duce la probleme grave de sănătate.

Trebuie să aveți mare grijă atunci când faceți duș fierbinte sau dacă mergeți la saună. Chiar dacă aceste activități sunt relaxante și vă fac să vă simțiți bine, trebuie să aveți grijă deoarece căldura face ca venele să se dilate, în special cele care se află cât mai aproape de piele. Dacă aveți deja vene dilatate, problema se poate agrava și mai mult din cauza temperaturilor mari. Despre acest subiect a vorbit dr Sorin Băilă, medic primar chirurg în Institutul de Chirurgie Cardiovasculară „CC Iliescu” din București, șeful secției de CHIRURGIE VASCULARĂ, doctor în științe medicale, la DC News și DC Medical.

”Sunt unele comportamente mai puțin sănătoase, cum ar fi preferința de a face dușuri fierbinți sau a merge la saună. Aceste lucruri afectează sănătatea pentru că se produce vasodilatația. Orice factor care slăbește peretele venos sau aparatul valvular nu face decât să dilate venele, să le facă mai disfuncționale, volumul de sânge stagnat să fie cât mai mare”, a zis dr Sorin Băilă la DC News și DC Medical.

 

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel