Când apare „Avatar: The Way of Water”. Disney a confirmat lansarea trailerului

Data publicării:
„Avatar: The Way of Water”
Descriere foto: „Avatar: The Way of Water”

James Cameron va aduce fanii înapoi la seria Avatar în curând.

Disney a confirmat în cadrul evenimentul Cinema Con 2022  organizat la Las Vegas continuarea  seriei „Avatar” și a prezentat vizitatorilor și primul teaser al filmului  „Avatar: The Way of Water„.

Data de lansare a trailerului „Avatar: The Way of Water” a fost confirmată de Disney

Echipa filmului  va lansa și primul trailer  exclusiv în cinematografe, fanii având posibilitatea să descopere  primele imagini din „Avatar: The Way of Water”  înainte de vizionarea  blockbuster-ului  „Doctor Strange în Multiversul Nebuniei”, care poate fi vizionat pe marile ecrane, in avanpremiera, din data de 5 mai 2022.

Până acum, fanii știu puține despre continuarea seriei  „Avatar”, dar se așteaptă ca acest prim trailer să clarifice orice confuzie. Regizorul Cameron și echipa sa au confirmat că filmul va avea loc la câțiva ani după primul și vor petrece timp explorând oceanele Pandorei. 

Filmul „Avatar: The Way of Water„ va fi lansat în data de 16 decembrie 2022. 


Acțiunea se petrece  la mai bine de un deceniu după evenimentele din primul film, „Avatar: The Way of Water” și spune povestea familiei Sully (Jake, Neytiri și copiii lor), necazurile care îi urmăresc, sacrificiile pe care le fac pentru a fi în siguranță, obstacolele pe care le întâmpină pentru a rămâne în viață și tragediile pe care le îndură. Regizat de James Cameron și produs de Cameron și Jon Landau, filmul îi are în distribuție pe Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi și Kate Winslet. Pentru a trezi interesul  publicului, studioul va relansa „Avatar” în cinematografe pe 23 septembrie. 

 

Sursa inspiraţiei regizorului ''Avatar'', James Cameron, dezvăluită într-o carte

 

Regizorul de film James Cameron este creatorul unora dintre cele mai frapante imagini de pe marele ecran, de la scufundarea pachebotului din ''Titanic'' până la scena în care actriţa Sigourney Weaver se luptă cu o creatură extraterestră în ''Aliens''. 

Ideile şi personajele sale originale au fost inspirate de începuturile ca tânăr artist în Canada, aşa cum dezvăluie cartea "Tech Noir: The Art of James Cameron", care reflectă modul în care ideile lui timpurii au evoluat în filme.


Cercetătorii au colectat schiţele şi picturile lui Cameron din tinereţe şi le-au compilat în capitole tematice. Când Cameron a citit prima dată cartea, a fost uimit. "Cred că acele fire tematice puternice au constituit surpriza sau revelaţia pentru mine, pentru că întotdeauna mi s-a părut că totul este împrăştiat", a spus regizorul.

Cameron a început să deseneze în copilărie, iar în tinereţe s-a concentrat pe scene bazate pe poveştile şi benzile desenate SF preferate.
 

Una dintre primele sale incursiuni în lumea cinematografiei a fost crearea lumii fantastice din "Xenogenesis", un film care nu a văzut niciodată lumina zilei, însă o variantă-pilot poate fi văzută pe YouTube.


Cartea prezintă pagini de artă conceptuală din filmul care nu a fost produs, o mare parte dintre imagini prefigurând scene din "The Terminator", "Aliens" şi "Avatar".
 

"La fiecare idee pe care am avut-o vreodată pentru o plantă, un animal, o planetă ori o tehnologie sau un robot sau orice altceva pur şi simplu m-am oprit din viaţa mea timp de un an şi jumătate şi am desenat totul. Acestea sunt într-adevăr toate lucrurile cu care mă jucam", a spus Cameron.
 

"The Terminator" s-a bazat pe un vis în care regizorul a văzut un om robotizat care iese din flăcări, o secvenţă din "Aliens" s-a bazat pe un coşmar, iar umanoizii albaştri Na'vi din "Avatar" îşi au originea într-un vis povestit de mama lui.

Cameron şi-a transformat desenele fantastice în realitate, creând extratereştri corecţi din punct de vedere anatomic, maşini complet operaţionale şi nave spaţiale aerodinamice.

"Îţi dă senzaţia că ceea ce se întâmplă este foarte real şi foarte aproape. Îţi poţi proiecta mintea pe ecran şi în poveste pentru că... ceea ce se întâmplă pare că ar putea fi real", a spus el.

Cartea "Tech Noir: The Art of James Cameron" este publicată de Insight Editions şi este disponibilă, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel