Campionul Gheorghe Berceanu a murit. Este doliu în lumea sportului românesc

Data publicării:

Campionul Gheorghe Berceanu s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani, lăsând un gol uriaș în lumea sportului românesc.

Vești triste vin astăzi din partea sportului românesc. Campionul olimpic mondial și european la lupte greco-romane, Gheorghe Berceanu, a încetat din viață. Supranumit ”Hercule de buzunar”, pentru statura sa, având o înălțime de doar 1.50 metri, campionul a avut rezultate remarcabile la saltea, câștingând și titlul la Olimpiada de la Munchen din 1972, plus două medalii de aur la Mondiale. Pe data de 30 august, la vârsta de 72, inima legendarului sportiv a încetat însă să mai bată. Anunțul trist a fost făcut chiar de Federația Română de Lupte, pe pagina oficială de Facebook. 

„O veste tragică pentru sportul romanesc! Maestrul Gheorghe Berceanu, campionul olimpic al luptele românești s-a stins azi din viață. Federația Română de Lupte își exprimă regretul față de pierderea uriașă a celui care a scris o însemnată parte a istoriei luptelor românești. Sincere condoleanțe familiei și apropiaților!”, se arată în tristul anunț.

 

Cine a fost Gheorghe Berceanu

Gheorghe Berceanu a încetat din viață la 72 de ani, lăsând în spate extrem de multe titluri, care l-au consacrat în domeniul sportiv. Legendarul campion a câștigat în limitele categoriei 48 kg opt titluri naționale, în 1970,1972, 1973 fiind triplu campion mondial.

„GHEORGHE BERCEANU (1949-2022). A început să practice luptele greco-române la Clubul Electroputere din Craiova, sub îndrumarea antrenorului Ilie Marinescu, după care s-a transferat la clubul Steaua București unde a fost legitimat până la retragerea din activitatea sportivă.În limitele categoriei 48 kg a cucerit opt titluri naționale. A participat la două ediții ale JO, în 1972, la Munchen, unde a cucerit titlul olimpic și în 1976, la Montreal, unde a obținut medalia de argint. A fost triplu campion european, în 1970, 1972 și 1973 și dublu campion mondial, în 1969 și 1970. După retragerea din activitatea competițională a devenit antrenor la secția de lupte greco-române a clubului Steaua București. A primit titlul de Sportiv Emerit, iar în 2000 i-a fost conferit Ordinul național „Pentru Merit” în grad de cavaler. La începutul lunii septembrie, cu ocazia Campionatului Mondial de Lupte Seniori de la Belgrad, Gheorghe Berceanu urma să fie inclus în Hall of Fame-ul Federației Internaționale de Lupte.”, s-a arătat în continuarea postării făcute de federația Română de Lupte.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel