Călugărul Gherasim, cel care susținea că a fost bătut de părintele Calistrat, a fost dat afară de la Vlădiceni. Consuma alcool și sărea la bătaie la enoriașii care veneau să se roage

Data publicării:
Sursa foto: Părintele Calistrat, captură YouTube/ BZI
Descriere foto: Sursa foto: Părintele Calistrat, captură YouTube/ BZI

Călugărul care susținea că a fost bătut de părintele Calistrat a fost dat afară de la Mănăstirea Vlădiceni.

Preotul Gherasim, cel care susține că a fost agresat de către mai mulți colegi, are un trecut violent.  Așadar, pr. Gherasim are probleme grave de sănătate, fiind diagnosticat cu epilepsie. Totuși, acesta nu prea părea că îi pasă de cele sfinte, consumând deseori alcool.

Inițial, pr. Gherasim a slujit la mânăstirea Golia unde avea tulburări mari de comportament. Cu toate că personalul de la mânăstirea Golia l-au avut în grijă, oferindu-i tratamentul necesar, totul a fost risipit în momentul în care acesta a ales să nu respecte indicațiile medicului și să consume cantități considerabile de alcool.

Ulterior, fiind sub influența băuturilor alcoolice, preotul mai sus amintit sărea la bătaie la călugării din mânăstire, dar și gonea enoriașii care doreau să se roage la cele sfinte. Conform surselor, călugărul se ducea constant la Arhipescopia Iașilor pentru a depune diverse plângeri, plângeri care au fost analizate, dar care nu au fost confirmate de către cei responsabili.

A fost dat afară de Mitropolie de la Golia și s-a dus la mânăstirea Vlădiceni

După o perioadă, călugării s-au săturat de comportamentul neresponsabil și violent al călugărului, iar cel din urmă a fost dat afară de la mânăstire. Acesta s-a dus la mânăstirea Vlădiceni unde, după ce consuma cantități mari de alcool, devenea violent și gonea oamenii care veneau din toate colțurile țării pentru a se ruga și pentru a-și găsi pacea sufletească.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel