California oferă premii în valoare de 116,5 milioane de dolari persoanelor care se vaccinează

Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin, foto Unsplash/ autor: Hyttalo Souza
Descriere foto: Vaccin, foto Unsplash/ autor: Hyttalo Souza

California va oferi 116,5 milioane de dolari, sub formă de numerar şi carduri cadou, locuitorilor care se vaccinează împotriva COVID-19 înainte de 15 iunie. 

Demersul guvernatorului democrat Gavin Newsom face parte dintr-un plan de stimulare a vaccinărilor în contextul în care statul se pregăteşte să îşi relanseze pe deplin economia, la 15 iunie.

Zece californieni care se vaccinează înainte de această dată au ocazia să câştige premii în stil loterie în valoare de câte 1,5 milioane de dolari, în timp ce alte 30 de persoane vor câştiga fiecare 50.000 dolari.

"Unii californieni nu s-au simţit pregătiţi să se vaccineze împotriva COVID-19 în prima zi şi asta este în regulă", a declarat doctorul Tomas Aragon, directorul Departamentului de Sănătate Publică din California.

"Acest program este conceput pentru a-i încuraja pe cei care au nevoie de sprijin suplimentar pentru a se vaccina şi pentru a menţine California în siguranţă", a adăugat el.

Stimulentele sunt oferite în timp ce Newsom luptă împotriva unei campanii de revocare care a devenit o cauză celebră printre republicani la nivel naţional. Este una dintre numeroasele modalităţi prin care Newsom planifică să cheltuiască un surplus la bugetul de stat fără precedent.

"Vaccinarea fiecărui californian eligibil este modul prin care putem face ca statul nostru să îşi revină după această pandemie", a precizat Newsom.

Pe teritoriul SUA, organizaţii de stat şi private au oferit stimulente pentru a convinge oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19, boală care a ucis aproape 3,7 de persoane în întreaga lume.

Stimulentele variază, de la bilete gratuite la meciurile de baseball şi bere la burse la colegii şi bani, notează Agerpres. 

Miercuri, Ohio a acordat 1 milion de dolari lui Abbigail Bugenske, o femeie din Silverton care a participat la tragerea "Vax-a-Million" organizată la nivelul acestui stat. Joseph Costello, un elev de liceu din Inglewood, a câştigat o bursă integrală, care acoperă taxa de şcolarizare, manualele şi cazarea, la o universitate sau colegiu public din Ohio.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel