Calendar Creștin Ortodox: SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 8 aprilie 2022

Data publicării:
Sursa foto:unsplash, autor Patrick Fore
Descriere foto: Sursa foto:unsplash, autor Patrick Fore

Sfântul Mucenic Caliopie este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 8 aprilie.

Ortodoxe
Sf. Ap. Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit şi Ermis; Sf. Ier. Celestin, episcopul Romei

Greco-catolice
Sf. ap. Irodion, Agab, Ruf, Asincrit, Flegon şi Hermas - apostoli din cei 70; Sf. papă Celestin

Romano-catolice
Ss. Iulia Billiart, călug.; Dionisie, ep.


Sfinţii Apostoli Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit şi Ermis sunt pomeniţi în calendarul creştin ortodox în ziua de 8 aprilie.

Aceşti sfinţii apostoli sunt dintre cei şaptezeci de ucenici ai Mântuitorului, care "au propovăduit în lume bunavestire a lui Hristos, aducând pe cei necredincioşi la adevărata credinţă şi munciţi fiind în multe feluri de către iudei şi de elini, s-au sfârşit" ("Vieţile Sfinţilor").

Sfântul Irodion era din Tarsul Ciliciei şi a fost trimis la propovăduire la Roma. Sfântul Apostol Pavel îl pomeneşte în Epistola sa către Romani spunând: "Îmbrăţişaţi pe Irodion, cel de un neam cu mine" (16-11). Potrivit tradiţiei, a fost episcop în Patara (astăzi Patras, Grecia).

Sfântul Apostol Agav avea darul prorociei, aşa cum arată cartea Faptele Apostolilor, cea de-a cincea carte a Noului Testament: "Şi rămânând noi acolo mai multe zile, a coborât din Iudeea un proroc cu numele Agav" (Fapte 21, 11).

Sfântul Apostol Ruf a fost episcop în oraşul Teba din Grecia, iar Sfântul Apostol Asincrit a fost episcop în Heraclea (Pont, Asia Mică). Sfinţii Apostoli Flegon şi Ermis au fost episcopi în Maraton (Grecia), respectiv Dalmaţia, relatează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel