Calendar Creștin Ortodox: SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 30 decembrie

Biserica. Foto Unsplash/ Autor Olga Kononenko
Descriere foto: Biserica. Foto Unsplash/ Autor Olga Kononenko

Sfânta Muceniţă Anisia este pomenită în calendarul creştin ortodox în ziua de 30 decembrie.

Sfânta Anisia era din Tesalonic şi a trăit în timpul împăratului roman Maximian (286-305).

După moartea părinţilor, fiind foarte bogată, a împărţit marea sa avere celor săraci şi a rămas să trăiască într-o casă, câştigându-şi cele necesare vieţii prin lucrul mâinilor.

Sfânta Anisia spunea despre averi: "Deci, aşa să facem cu dânsele: să fim stăpâni ale lor după fire, mai înainte până a nu ne stăpâni ele pe noi mai presus de fire. Voi fi dar cu adevărat doamnă, bine cheltuindu-le pe ele şi abătându-mă de la ispitele cele ce se nasc printr-însele. Le voi da spre îndestularea văduvelor şi săracilor şi ca într-o comoară le voi pune pe ele. Căci credincios este Domnul, Cel ce pe toate le primeşte în mâna Sa şi nu numai îndoit, ci însutit va răsplăti, cu adăugirea vieţii celei veşnice" (Vieţile Sfinţilor).

Sfânta Muceniţă Anisia a fost obligată de un soldat roman să intre în templul zeilor păgâni şi să aducă jertfe. Pentru că s-a împotrivit a fost ucisă cu sabia, primind moarte martirică, notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 30 dec 2021, 07:43 | Categorie: Lifestyle
Get it on App Store Get it on Google Play