Calendar Creștin Ortodox: SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 21 decembrie

Data publicării:
Calendar Creștin Ortodox. Sărbători religioase - foto cu rol ilustrativ. Biserica ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Diviciorii Mari, județul Cluj, foto Wikipedia
Descriere foto: Calendar Creștin Ortodox. Sărbători religioase - foto cu rol ilustrativ. Biserica ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Diviciorii Mari, județul Cluj, foto Wikipedia

Sfânta Muceniţă Iuliana este pomenită în calendarul creştin ortodox în ziua de 21 decembrie.

Ortodoxe
Sf. Mc. Iuliana din Nicomidia; Sf. Mc. Temistocle

Greco-catolice
Sf. m. Iuliana din Nicomidia

Romano-catolice
Ss. Petru Canisiu, pr. înv.; Mihea, profet


Sfânta Muceniţă Iuliana este pomenită în calendarul creştin ortodox în ziua de 21 decembrie.

Sfânta Iuliana a trăit în timpul împăratului Diocleţian (284-305) şi era din cetatea Nicomidia (în Bitinia, regiune din nord-vestul Asiei Mici). Părinţii săi o logodiseră cu un tânăr care la fel ca şi ei făcea parte din înalta aristocraţie şi nu era creştin.

Sfânta Iuliana, creştină fiind, a refuzat însoţirea şi i-a cerut să se boteze. Faptul a atras mânia celui care voia să o ia de soţie, care odată ajuns în funcţia de eparh al provinciei a încercat, cu acordul tatălui muceniţei, să o facă să se lepede de Hristos. Neputând să o înduplece să îşi lase credinţa, prigonitorul a supus-o chinurilor şi după mari schingiuiri a omorât-o în cele din urmă cu sabia.

Trupul Sfintei Muceniţe Iuliana a fost luat de o femeie de rang nobiliar din Roma, pe nume Sofia, care l-a dus în casa sa. După o vreme a zidit o biserică în cinstea Sfintei Iuliana şi aici au fost aşezate sfintele sale moaşte., relatează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel