Căldura, vinovată pentru infecțiile de vară. Și cel mai sănătos organism poate să cedeze

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Melissa Askew
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Melissa Askew

Căldura poate provoca infecții ale urechii, dar și probleme de sănătate severe.

Căldura din aceste zile nu doar că provoacă un discomfort termic, însă poate cauza și probleme de sănătate. Pe lângă problemele cardiologice, căldura poate provoca și infecții ale urechii. 

Legătura dintre căldură și infecții

Medicul ORL Andreea Radu, de la Spitalul Militar Timișoara explică care este legătura între căldură și infecțiile urechii. În aceste zile toride suntem expuși îmbolnăvirilor. Mai mult, putem experimenta și simptome de răceală. 

”Canicula nu este singura căreia trebuie sa ii ții piept pe timpul verii. În această perioadă a anului suntem mai expuși la anumite afecțiuni, cauzate de răspândirea cu ușurință a virușilor, alergenilor și bacteriilor, fiind favorizate de temperaturile ridicate, dar si de umiditate.

De asemenea și expunerea la aparatele de aer condiționat poate fi un factor care să duca la infecții respiratorii și afecțiuni ORL. În această perioadă te poți îmbolnăvi mai ușor de roșu în gât, de laringită, faringită, sinuzite și nu în ultimul rând de otite.

Otita externă, una din cele mai frecvente solicitări a consultului ORL în perioada verii, este cauzată de inflamația conductului auditiv extern și/sau a pavilionului auricular, ce determină o durere intensă, inițial discontinuă cu caracter de junghi, ulterior devenind continuă cu exacerbări nocturne și la atingerea pavilionului urechii; durerea se poate extinde și la zonele din jurul urechii.

Alte simptome ale unei otite externe sunt înfundarea urechii, scăderea de auz, tumefierea zonelor vecine, secreții purulente din conductul auditiv extern”, notează dr. ORL Andreea Radu.

Cum pot fi prevenite afecțiunile specifice sezonului cald

Dacă ținem cont de câteva sfaturi putem evita infecțiile specifice sezonului cald. Dr. Andreea Radu vine cu câteva recomandări în acest sens, pentru a ne putea bucura de căldura verii fără să ne îmbolnăvim. 

- nu consumați alimente şi băuturi foarte reci. Deşi aveți impresia că vă răcoriți, nu e aşa. De fapt, în acele momente, corpul depune mai mult efort pentru a le „accepta”, eliberând o temperatură şi mai mare.

În plus, riscați să vă confruntați cu una din afecţiunile menţionate mai sus;

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel