Călcâie crăpate, tălpi uscate, cauze și remedii. Patru soluții geniale de făcut acasă. Trebuie să încerci trucul cu banane

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Hannah Gullixson
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Hannah Gullixson

Călcâie crăpate sau tălpi crăpate și uscate. Care sunt cauzele și cum le poți trata acasă. 

Aveți impresia că pielea de pe talpa picioarelor este cea mai aspră piele de pe corp sau că aveți mereu călcâiele crăpate? Dacă da, nu sunteți singurii în situația asta. 

Vestea bună este că vă puteți gestiona picioarele uscate și călcâiele crăpate cu remedii foarte simple. Deși este posibil ca picioarele să nu semene niciodată cu cele ale unui bebeluș, cu îngrijirea potrivită, acestea vor fi întotdeauna prezentabile și veți putea să vă puneți în valoare în orice situație.

Care sunt cauzele călcâielor crăpate și ale picioarelor uscate?

Este posibil ca picioarele uscate să nu aibă nicio cauză cunoscută. Unele persoane au pielea și picioarele uscate în mod natural. De asemenea, picioarele dumneavoastră pot fi uscate dacă sunt mereu expuse la vreme extrem de rece sau de caldă sau pentru că alegeți să mergeți mereu pe suprafețe exterioare desculț sau în sandale. Alteori, există motive medicale pe care ar trebui să le cercetați mai atent.

- Eczema

Dacă pielea este mâncărimată, uscată și, cu scărpinatul, devine solzoasă sau începe să se descuameze, este posibil să vă confruntați cu eczeme. Eczema este o afecțiune comună a pielii care poate afecta pe oricine, la orice vârstă. Medicul dumneavoastră vă poate pune un diagnostic corect. Dacă este vorba de eczemă, acesta vă poate sugera soluții fără prescripție medicală, cum ar fi creme și loțiuni. Dacă aceste produse nu funcționează pentru dumneavoastră, medicul vă poate prescrie creme și loțiuni mai puternice.

- Picior de atlet

Picioarele uscate pot fi, de asemenea, un simptom al piciorului de atlet, care poate apărea dacă picioarele tale sunt umede sau poartă șosete transpirate pentru perioade lungi de timp. Piciorul atletului este o ciupercă care se poate răspândi între prietenii și membrii familiei care împart prosoape și zone umede precum băile.

Călcâiele crăpate pot apărea, de asemenea, dacă purtați șosete transpirate sau umede pentru perioade lungi de timp. În cazuri extreme, călcâiele care sunt mereu iritate din cauza presiunii exercitate de mersul pe jos și a pantofilor prea strâmți pot începe să sângereze, potrivit Healthline.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel