Câinii ne iubesc, dar nu prea ne plac. Cum ne percep ei chipurile. Studiu

Data publicării:
Photo: Unsplash
Descriere foto: Photo: Unsplash

S-ar putea să credeți că prietenul dumneavoastră cel mai bun este entuziasmat atunci când vă vede chipul, dar ultimele cercetări sugerează că, din păcate, câinilor nu le plac fețele oamenilor.

Potrivit studiului, care a fost publicat în Journal of Neuroscience, câinii nu se pot concentra asupra fețelor umane. Ceea ce le stimulează interesul însă, este vederea unui alt câine. 

„Fețele sunt esențiale pentru comunicarea vizuală a omului și creierul uman este, de asemenea, specializat în chipuri”, a spus într-un comunicat de presă co-autorul studiului, Attila Andics, cercetător în comportamentul animalelor la Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta. Dar situația pare a fi diferită în cazul celui mai bun prieten al omului.


Câinii sunt atenți la fețele umane, a spus Andics. „Citesc emoțiile de pe fețe și pot recunoaște oamenii doar după chip, dar alte semnale corporale par a fi la fel de informative pentru ei.”

Cu alte cuvinte, câinii pot observa fețele noastre și chiar expresiile de pe ele, dar folosesc tot felul de alte informații, cum ar fi limbajul corpului și indicii vocale, pentru a ne înțelege. Oamenii, pe de altă parte, apreciază cel mai mult ceea ce văd pe față.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel