Câinele tău vomită când mergeți cu mașina? Iată câteva sfaturi pentru ca patrupedul să se simtă excelent când sunteți în autovehicul

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Ignacio Amenábar
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Ignacio Amenábar

Oamenii care au câine știu cât este de greu să ia patrupedul cu mașina atunci când merg undeva. Câinele nu se simte bine, ba uneori chiar și vomită.

Dar ce trebuie să faceți pentru a evita situațiile neplăcute când mergeți cu patrupedul la plimbare cu mașina? Aflăm răspunsul de la pilotul Cezar Osiceanu. El are cea mai mare canisă de mioritici din lume. 

Pilotul Cezar Osiceanu a făcut câteva observații pentru oamenii care au câini. El are cea mai mare canisă din lume de câini ciobănești românești mioritic. A reușit reomologarea națională și omologarea internațională a raselor de câini ciobănești românești mioritic și carpatin, a prezentat mioriticul pentru prima oară în chinologia națională, europeană și mondiala la un campionat canin european și la unul mondial. 

„Odată cu aducerea micului ghemotoc blănos în familie, apar și câteva probleme specifice. Astăzi o să discutăm despre cele legate de transportul lui. Ați putut observa că, în general, încă de la prima plimbare cu mașina, micul pui va vomita ușor.

 
Nu trebuie să vă speriați... pentru că este ceva normal. În general, crescătorii le dau să mănânce mai mult în perioadele de vizitare și vânzare a puilor, iar puii sub șase săptămâni nu au avut în program plimbări cu căruciorul precum bebelușii umani.

După perioadele impuse de medicul veterinar, ca protecție postvaccinare, veți dori să îl luați cu mașina în weekend, în parc, în excursii etc. Și veți observa că, în proporție de peste 60-70%, puiul dumneavoastră va vomita din nou în mașină, chestie deranjantă, evident, pentru toți.

 
Se pune normala întrebare de unde vine sau de ce se întâmpla asta?


În cazul copiilor noștri, scrânciobul în care au stat bunicii noștri a evoluat la actualele cărucioare cu sisteme electronice de balans. Datul în scrânciob sau balansoarul în cărucior face ca otolitii ce ne asigură echilibrul să se ordoneze și astfel, de la vârste fragede, să putem avea un echilibru bun, să facem tumbe și rostogoliri și să mergem cu mașina fără să mai vomităm. 

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel