Cafeaua, "sănătate curată". Doru Negru: Hai să fim serioși! Sunt povești că îți crește tensiunea. Cafeaua e vasodilatator

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Care este adevărul despre cafea. Medicul Doru Negru dezvăluie cum ne infliențează starea de sănătate.

În ultimii ani ai comunismului, primul lucru interzis de medicii de la acea vreme era cafeaua, iar explicația era că nu face bine pentru sănătate.

În acest context, medicul diabetolog și boli interne, Doru Negru, spune că decizia de la acea vreme era "o prostie" și spune răspicat: "Cafeaua e cea mai bună, e sănătate curată!". 

Mai mult, medicul a spus și câteva cafele e bine să bem pe zi și care e cea mai bună cafea.

Ei bine, argumentele în favoarea cafelei sunt din ce în ce mai puternice, iar studiu după studiu arată faptul că ați putea obține mai mult de la băutura preferată de dimineață decât ați crezut și asta pentru că această băutură este plină de substanțe care ar putea ajuta la protejarea împotriva unor afecțiuni mai frecvente la femei, inclusiv boala Alzheimer și bolile de inimă.

Cofeina este primul lucru care vă vine în minte când vă gândiți la cafea. Dar cafeaua conține, de asemenea, antioxidanți și alte substanțe active care pot reduce inflamațiile interne și pot proteja împotriva bolilor, spun experții în nutriție de la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins.

"Pe măsură ce trece timpul se descoperă tot mai multe și tot mai multe efecte benefice ale cafelei.

O cafea, două, chiar trei pe zi, dar nu toate deodată sunt sănătate curată", a mai spus medicul Doru Negru, în exclusivitate pentru DC Medical.

Care e cea mai bună cafea?
 

"Mare diferență nu e. Espresso e foarte concentrată, cea Americană e ceva apă vopsită. Americanul o bea într-o găleată, italianul o bea puțină. 

Nu e nicio diferență. Sunt povești că îți crește tensiunea... hai să fim serioși, cafeaua e vasodilatator, ce iei pe mere, dai pe pere, ce crește forța de contracție a inimii, face vasodilatație, nu crește tensiunea", a conchis el

 

Citește continuarea pe DC Medical și află care sunt beneficiile cafelei pentru sănătate.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel