Cafeaua poate provoca inflamații dacă este consumată în cantități mari. Ce avertizează specialiștii

Data actualizării: | Data publicării:
Cafea, foto Unsplash/ autor: Nathan Dumlao
Descriere foto: Cafea, foto Unsplash/ autor: Nathan Dumlao

Cafeaua este atât de prezentă în rutina noastră de dimineață, în viața socială și în tradiții, încât multora dintre noi le este greu să facă altceva decât să celebreze iubita băutură. 

Potrivit Perfect Brew, apa este singura băutură care este mai consumată decât cafeaua, iar boabe în valoare de miliarde de dolari sunt vândute în fiecare an. 


Boabele de cafea ne-au ajutat să dezvoltăm o mulțime de băuturi de care nu ne putem sătura. Este demn de remarcat, totuși, că există câteva dezavantaje asociate cu cafeaua. De exemplu, cei mai mulți dintre noi refuzăm ultima doză pentru a evita efectele de nervozitate ale cofeinei. 


Eat This, Not That ne amintește, de asemenea, că dependența de cafea poate duce la dureri de cap, anxietate crescută și tulburări de somn. Cele mai multe dintre aceste efecte secundare pot fi controlate prin consumul de cafea în cantități mici și la momentul potrivit al zilei. 


Acestea fiind spuse, există un efect secundar despre care am auzit că ne-a făcut să ne apucăm de ceașca aburindă de cafea. Dezbaterea cu privire la legătura dintre cafea și nivelul de inflamație din corpul nostru este continuă. În mare parte, acest lucru se datorează faptului că nu există un răspuns general pentru noi toți.


Cafeaua poate atât să crească, cât și să scadă inflamația


"Cofeina poate stimula catecolaminele, iar dacă sunteți o persoană care suferă de anxietate și palpitații sau ritm cardiac neregulat, stimularea catecolaminelor vă poate exacerba simptomele", a declarat pentru Well+Good Dr. Eudene Harry, directorul medical al Oasis Wellness and Rejuvenation Center.


Pe de altă parte, Healthline împărtășește că dependența ta cafea ar putea ține la distanță inflamația cronică. Acest lucru se datorează faptului că băutura conține atât compuși antioxidanți, cât și antiinflamatori care pot ajuta la reducerea inflamației și a anumitor boli la unele persoane.


Healthline recomandă să fiți atenți la semnele de oboseală, anomalii digestive și infecții frecvente, care sunt toate semne de inflamație. Cafeaua poate fi un ritual în societatea noastră, dar depinde de tine să afli cât de multe cești ar putea avea un impact negativ asupra sănătății tale. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel