Cafeaua, beneficii miraculoase împotriva căderii părului. Ce trebuie să faci imediat după ce îl speli

Data publicării:
Boabe de cafea, foto Unsplash/ autor:Mae Mu
Descriere foto: Boabe de cafea, foto Unsplash/ autor:Mae Mu

Cafeaua are beneficii uimitoare pentru sănătatea părului tău. 

În timp ce Johns Hopkins Medicine susține că băuturile pe bază de cafea pot avea beneficii pentru inimă, ficat și creierul tău, reduc riscul de accident vascular cerebral și chiar scad riscul de cancer, se pare că lista nu se oprește aici. 


Potrivit Healthline, cafeaua poate fi bună și pentru părul tău... dacă o masezi pe scalp. Un studiu publicat în International Journal of Dermatology a constatat că cofeina poate spori creșterea părului atât la bărbați, cât și la femei, prin stimularea foliculilor de păr, precum și prin promovarea fluxului sanguin către acești foliculi. Healthline raportează că acest lucru poate accelera potențial creșterea părului și chiar poate face părul mai puternic, deși sunt încă necesare mai multe cercetări în acest domeniu, deoarece studiile sunt limitate.


Creșterea și rezistența nu sunt singurele beneficii pe care cafeaua le poate avea asupra părului, adăugarea cafelei în rutina de înfrumusețare poate oferi și alte îmbunătățiri.


Poate că ai auzit că ceaiul negru oferă mai multă strălucire părului tău, dar știai că o clătire cu cafea este, de asemenea, benefică? Potrivit Healthline, cafeaua conține flavonoide, care sunt un tip de antioxidanți care susțin întinerirea părului și pot spori strălucirea naturală. Dacă te clătești cu cafea poate ajuta la netezirea încrețirii și susține retenția umidității.


Hairstylistul Nate Rosenkranz de la agenția de modă Honey Artists spune pentru Bustle: "Clătirea părului cu cafea poate fi benefică pentru părul tău deoarece cafeaua, în general, are un pH mai mic decât apa, ceea ce va ajuta la așezarea cuticulei plate. O cuticulă mai plată este egală cu mai multă strălucire în părul tău".


Deși tuturor ne place o strălucire naturală, avantajele nu se opresc aici. Cafeaua neagră poate ajuta cu acele fire grizonate rătăcite, deoarece clătirea părului cu aceasta poate întuneca temporar, dacă nu colorează complet firele gri. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel